Els actes de la Diada de l'11 de setembre a Bellaterra

L'ofrena floral i la 8a Sansi de Bellaterra seran els protagonistes del matí de la Diada
Ofrena floral per la Diada de l'11 de setembre de l'any passat
Ofrena floral per la Diada de l'11 de setembre a Bellaterra | Samu Martínez

Just després de finalitzar els actes de la Festa Major de Bellaterra, la plaça del Pi tornarà a emplenar-se aquest dimecres 11 de setembre per a celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Dos actes centraran la celebració a Bellaterra: d'una banda, l'acte institucional; de l'altra, la ja tradicional cursa de La Sansi, que enguany arriba a la seva vuitena edició.

Pel que fa a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, serà a les 9.30 h a la plaça del Pi, just al davant de la senyera. L'acte, com cada any, consistirà en una ofrena floral dels diferents grups polítics, així com un parlament dels partits a l'EMD, començant per aquell amb menys representació (Convergents) i acabant pel partit de govern (Gent per Bellaterra).

L'acte finalitzarà amb un discurs del president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, i també comptarà amb l'assistència de l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón.

El segon acte de la jornada serà la 8a Sansi de Bellaterra, que l'any passat va aplegar fins a 630 inscrits per dues categories: 5 i 10 quilòmetres. Aquest any, amb 750 inscrits (el millor nombre des de 2014) repetiran les dues modalitats, amb una sortida conjunta a les 10 h, en un esdeveniment que durarà, aproximadament, fins les 13 h, i que finalitzarà amb l'entrega de premis per als guanyadors. 

L’organització regalarà a tots els participants amb una bossa d’obsequis i una original samarreta tècnica esportiva, i a l’arribada amb galetes, begudes isotòniques i sucs de degustació. Una cursa que serà cronometrada i puntuable per la Lliga Championchip.

Autobús a Barcelona per celebrar la Diada

D'altra banda, l'Assemblea Nacional Catalana a Bellaterra ha llogat un autocar per anar a celebrar els actes de la Diada Nacional de l'11 de setembre a Barcelona. El transport sortirà a les 14.45 h de la plaça del Pi, i els tiquets es poden adquirir per un preu de 10 euros a la Llibreria Paper's, fins al dia 10 de setembre al vespre. Inclou la tornada al voltant de les 19h. També podeu inscriure-us a [email protected]