Toni Morral: "Junts per Catalunya no és una candidatura de partit, és una candidatura de país"

El número 18 de la llista de Junts per Catalunya ha parlat a Cerdanyola de les eleccions del 21D i ha convocat els cerdanyolencs a un acte dimecres 29
Representants del PDeCAT Cerdanyola i l'exalcalde i candidat per Junts per Catalunya, Antoni Morral, al carrer de Sant Ramon
Representants del PDeCAT Cerdanyola i l'exalcalde i candidat per Junts per Catalunya, Antoni Morral, al carrer de Sant Ramon | Samu Martínez

 

Antoni Morral, qui va ser alcalde de Cerdanyola del Vallès entre el 2003 i 2009 i actual número 18 de la candidatura de Junts per Catalunya, encapçalada per Carles Puigdemont, ha parlat sobre les eleccions i la seva candidatura durant una roda de premsa convocada el dilluns 27 a les 12 h al Bar Grau de Cerdanyola.

 

 

L'ex d'ICV ha explicat que "la candidatura de Junts per Catalunya és una candidatura de país i no de partit". A més ha valorat molt positivament el fet que la candidatura del partit sigui tan "transversal" i que s'hagin buscat persones que "representin a totes les parts de la societat catalana". D'altra banda, ha agraït la generositat dels membres del PDeCAT a l'hora de posar totes les facilitats a Puigdemont per confeccionar la llista prescindint de molts membres del partit.


A banda d'això, quan ha estat preguntat pel paper que poden jugar els comuns en un escenari posterior a les eleccions, l'exbatlle de Cerdanyola ha respost: "és una pregunta que encara no té resposta", però sí que ha deixat clar que hi ha dos blocs en aquestes votacions: "el tripartit del 155 i la resta de partits". En aquest punt, ha assegurat que ell té amics a pràcticament totes les candidatures que es presenten i ha fet broma tot dient que "una cosa és l'amistat i una altra la política".

  

  

En un moment del matí, ha explicat com va ser el moment que va rebre la trucada de Carles Puigdemont i per què va acceptar la seva proposta. Explica que, "quan el teu president legítim, des de l'exili, et proposa formar part de la candidatura que ell encapçala, no t'hi pots negar". No obstant això, malgrat rebre la trucada amb molta sorpresa i emoció, explica que va preguntar a Puigdemont "si tenia clar quin era el meu perfil polític". El president va respondre de manera afirmativa i li va comunicar que era precisament perquè coneix el seu perfil que el vol a la llista". Morral ha apuntat que pràcticament acabava d'arribar de Bèlgica, on s'ha trobat amb gran part de la candidatura de Junts per Catalunya, i ha afirmat que s'hi ha trobat "molt a gust".


 

  

  

El propòsit de la compareixença, convocada per l'Associació de veïns del barri de Sant Ramon, era informar sobre l'acte que es durà a terme el dimecres 29 a les 19.30 h al local de l'associació. Josep Grau, regidor a l'Ajuntament de Cerdanyola per part de PDeCAT, també present a l'acte, ha concretat que "aquest no és un acte que vingui imposat de dalt cap a baix, sinó que ha sorgit de la voluntat de les bases de donar a conèixer la candidatura". A més, ha afegit, "els membres del PDeCAT se senten totalment integrats a la candidatura del president Puigdemont".

Líders cerdanyolencs del PDeCAT durant la presentació
Líders cerdanyolencs del PDeCAT durant la presentació | Samu Martínez