Tanca l'emblemàtic quiosc i llibreria de la Facultat de Ciències de la Comunicació

Després de 30 anys, l'últim quiosc i llibreria de la UAB tanca les seves portes
El quiosc durant el seu tancament
El quiosc durant el seu tancament | Cedida

 

"Es veia a venir". Així ha valorat al TOT Cerdanyola, el tancament definitiu del quiosc i llibreria instal·lat a la Facultat de Ciències de la Comunicació, Víctor Montferrer, administrador de l'establiment.

 

Després de 30 anys oferint servei de llibreria i quiosc entre altres, el conegut com el "Kioskiero", de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, ha tancat les seves portes per la "crisi de les vendes en la premsa escrita". Montferrer ha explicat al TOT que ja es veien "molt limitats" pel que fa al marge de beneficis del negoci. A més, "els universitaris ja no estan interessats en comprar llibres, diaris o revistes de paper". 


 

És per aquest motiu que l'empresa Manzanera Virtual XXI ha arribat a un acord amb la Universitat Autònoma de Barcelona i no renovarà el contracte de serveis. No obstant això, continuarà fent tasques de distribució de premsa en hostaleria o hotels, per exemple. A més, mantindrà obert el punt de venda de llibres i diaris, davant de l'estació de Bellaterra amb el quiosc "Paper's". En un segon pla, també treballaran en oferir un servei especialitzat a través d'una aplicació mòbil que et permeti llegir i rebre premsa escrita, en paper, a domicili. 

 

Segons Víctor Montferrer, "actualment és la plataforma digital Amazon qui està acaparant totes les vendes de llibres en paper" i això fa que "obrir un negoci amb punt de venda físic sigui molt difícil". L'administrador ha convidat a clients i amics que han tingut alguna relació amb el quiosc al llarg dels 30 anys, a escriure un correu electrònic de comiat a [email protected]


"Pèrdua de vida" a la Facultat de Comunicació de la UAB

 

Aquest fet es relaciona amb la caiguda de serveis que s'ofereixen des de la Universitat i, en aquest cas, a la Facultat de Ciències de la Comunicació. Per Montferrer "la facultat ja no és el que era abans perquè, amb la nova reforma, els alumnes tenen 3 hores de classe al dia i un cop s'han acabat marxen a casa, sense utilitzar els diferents serveis". Amb la mateixa problemàtica es troben els serveis de copisteria - cada cop amb menys personal i amb més màquines d'autoservei - i el bar, ubicat a l'interior de la facultat. 

 

El quiosc dies abans de tancar
El quiosc dies abans de tancar | Cedida

 

Imatge antiga de l'abundà ncia anterior de premsa al quiosc
Imatge antiga de l'abundància anterior de premsa al quiosc | Cedida
 
Imatges i publicitat dels primers anys
Imatges i publicitat dels primers anys | Cedida

 

 

Cartell de comiat
Cartell de comiat | Cedit