Preocupació veïnal per múltiples robatoris en cases de Bellaterra

Els veïns s'han organitzat a través d'un grup de Whatsapp i s'han reunit dues vegades

 

X
Veïns reunits per qüestions de seguretat el 9 de novembre | J. Tardós
 

  

  

Una trentena de bellaterrencs es van reunir al Centre Cívic de Bellaterra, el 8 de novembre. Fa gairebé un any, al voltant de 10 bellaterrencs van crear un grup de Whatsapp per tal de prevenir-se i avisar-se de qualsevol robatori comès, vehicle o actitud sospitosa al barri.

 

   

L'objectiu era compartir el màxim d'informació possible i intentar evitar, així, nous robatoris en cases. Aquest mes, el nombre de veïns que utilitzen la plataforma mòbil ja supera els 100 i la preocupació és patent.


 

  

La primera reunió va tenir lloc el 2 de novembre, amb l'absència del president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu. La cita es va repetir el 8 de novembre, aquesta vegada sí, amb presència d'alguns veïns, el president de l'EMD, el vocal d'ERC, Quim Oltra, i la bellaterrenca i regidora a govern a l'Ajuntament de Cerdanyola, Laura Benseny.

    

 

Diferents cases assaltades en l'últim mes

 

Malgrat no tenir dades oficials, diferents cases han patit robatoris durant l'últim mes a Bellaterra i la preocupació veïnal ha anat en augment. Durant la reunió, el president de l'EMD no va exposar el nombre de robatoris comesos, fet que va ser retret pels assistents. Andreu va proposar crear una associació per reclamar més seguretat i patrulles a l'Ajuntament de Cerdanyola. La regidora Laura Benseny, en canvi, va opinar que calia disposar de dades exactes i reunir-se amb la regidora de Seguretat, Contxi Haro, i els caps de la Policia Local i Mossos d'Esquadra, per tal de buscar alternatives que puguin sufocar els robatoris.


 

Benseny va retreure a Andreu que hagués rebutjat la seva proposta de convidar a la regidora de Seguretat, Contxi Haro, i al cap de la Policia Local de Cerdanyola, a la reunió celebrada amb els veïns. El president de l'EMD, Ramon Andreu, va rebutjar la proposta al·legant que es tractava "d'una reunió de veïns". 

 

Per contra, els veïns van proposar diferents iniciatives per potenciar la seguretat, com la contractació de seguretat privada. També es va tractar l'estat de les pilones - que barren o permeten el pas pel Camí Antic de Sant Cugat i a la rotonda Verge de Montserrat - o les càmeres de videovigilància instal·lades en diferents punts de la població.


Veïns reunits per qüestions de seguretat el 9 de novembre
 

Càmeres en funcionament, pilones abaixades 


Ambdós mètodes han estat motiu de polèmica entre l'EMD de Bellaterra i l'Ajuntament de Cerdanyola, qui consideren que no estan ben tramitades ni instal·lades. Pel que fa a les pilones, es troben pendents de resolució judicial i abaixades cautelarment per sentència judicial.Les càmeres funcionen, tot i que amb dificultats pel que fa a les targetes de gravació, que són limitades, i la dependència de personal, entre altres, segons va afirmar Andreu.La tercera preocupació va ser l'estat d'abandonament en què es troben alguns terrenys adjacents a certes cases, pels quals els veïns volen demanar la seva neteja a l'Ajuntament de Cerdanyola.Les conclusions de la trobada van ser que un grup més reduït de veïns s'encarregarà d'estudiar la viabilitat econòmica de propostes concretes com la seguretat privada. D'altra banda, també incentivaran mesures particulars de vigilància, com càmeres privades perquè, segons van afirmar, "captin zones del carrer, a la vegada que zones de fàcil entrada als domicilis". Aquesta comissió treballaria en col·laboració amb l'EMD i la seva presidència. La reunió va acabar sense fixar cap data per una possible reunió amb la regidora de Seguretat a l'Ajuntament de Cerdanyola ni els responsables de la Policia. 
Comentaris

envia el comentari