Teresa Freixas: "La majoria del personal i professorat de la UAB està en contra del procés"

La catedràtica de Dret Constitucional i presidenta de Concordia Cívica va participar a un acte de precampanya de Ciutadans (Cs) a la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB)
 
El portaveu de Cs Cerdanyola, Pau Ortolà , durant el seu parlament
El portaveu de Cs Cerdanyola, Pau Ortolà, durant el seu parlament | Laia TR

 

 

“Defensar la Constitució s’ha convertit en quelcom revolucionari a la Catalunya del segle XXI”. Així va començar la seva intervenció el vicepresident segon de la Mesa del Parlament, José María Espejo-Saavedra (Cs), en un acte de Ciutadans celebrat a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), sota el nom "Mereixem una Cerdanyola de tots en una Catalunya de tots”. 

 

La mateixa universitat va acollir, l’any 2006, el congrés fundacional de la formació taronja a Catalunya. Onze anys després i amb 80 persones a la sala, el partit s’ha definit com “la segona força al Parlament de Catalunya, la quarta a Espanya i la pròxima a guanyar les eleccions del 21-D”.


 

Els ponents van desmuntar el discurs de les forces sobiranistes, José María Espejo-Saavedra (Cs) - vicepresident segon de la Mesa del Parlament -, Teresa Freixas - Catedràtica de Dret Constitucional i presidenta de l'organització civil Concordia Cívica -, María Valle - diputada al Parlament -, Pau Ortolà - portaveu de Cs Cerdanyola - i Sònia Rodríguez - regidora de Cs a l’Ajuntament de Cerdanyola. La més contundent, la catedràtica de la UAB, Teresa Freixas, qui va afirmar que “els populistes i secessionistes només ens han confós durant tot aquest temps” i “si han conseguit arribar tan lluny és gràcies al control que tenen de l’educació i els mitjans de comunicació”. "Controlen ambdós costats i tenen molt ben lligat el relat", ha afegit.


 

Per Freixas “s’ha segrestat d’una manera bestial l’educació primària i secundària”. A les escoles, ha manifestat que “els professors són escollits pels inspectors i amb un perfil determinat”. De fet, s’ha referit a part d’aquest col·lectiu com a “professors teledirigits que fan baixar al pati als seus alumnes, per fer minuts de silenci pels “presos polítics””, i ha conclòs: “de les qüestions de corrupció ja se’n ocuparà un tribunal però, pel que fa a l’educació, no els perdonaré mai el mal que han fet als infants”.

 

Amb aquesta afirmació ha coincidit la diputada María Valle: “jo no vull que classifiquin als meus fills segons bons o mals catalans, segons les seves creences”. Freixas ha animat a denunciar a tots aquells docents que “exerceixin una presió sobre els infants i els adoctrinin, incorporant-los al seu marc mental”. De fet, “ja hi ha molts expedients oberts per adoctrinament a diferents directors d’escoles catalanes”, ha avançat.


 

Per la seva banda, Josep María Espejo-Saavedra s’ha referit al Parlament com la “gestoria del senyor Puigdemont” i a les actuacions de la presidenta de la mesa com a “gairebé dictatorials, durant el cop d’estat viscut al Parlament a principis de setembre”.

L'acte va agrupar al voltant de 80 persones a la UAB
L'acte va agrupar al voltant de 80 persones a la UAB | Laia TR

 

 

La UAB, “segrestada pel nacionalisme”

 

Pel que fa a la UAB, Pau Ortolà portaveu de Cs Cerdanyola ha expressat “l’últim comunicat de la UAB en el qual es parla “d’atacs a l’autogovern de Catalunya” i “presos polítics” demostra com s’ha segrestat també aquesta institució a favor del nacionalisme”. Per culminar amb: “aquesta Universitat hauria de respectar-nos a tots”.

 

La doctora en Dret Constitucional de la UAB, Teresa Freixas, va posar en valor la presència d’estudiants i ex-estudiants de la UAB a l’acte, “una universitat sovint coneguda per coses menys dignes i agradables”. Per Freixas, “la majoria dels professors i bona part del personal administratiu de la UAB estan en contra del procés, no obstant això, és l’equip de govern qui decideix”.


 

Espejo-Saavedra va referir-se als estudiants que, entre el públic, havien sofert “en les seves pròpies carns, conseqüències pel fet de no haver estat adoctrinades”. Pels líders, “no només s’han segrestat institucions com universitats, sinó que les juntes directives dels col·legis professionals de metges, advocats, etc. també han actuat com a potes del secessionisme i sense el suport dels seus socis”.

 

 

L’acte el va cloure la regidora de Cs a l’Ajuntament de Cerdanyola, Sònia Rodríguez, qui va afirmar que “a Cerdanyola tenim un alcalde antisistema que, entre altres, aporta 6.000 euros a l’any a l’Associació Catalana de Municipis”. Per Rodríguez aquestes noves eleccions seran una oportunitat per votar i començar a afrontar els problemes “reals” que té la ciutat.
Comentaris

envia el comentari