Endesa soterra dues línies elèctriques de Collserola

L’actuació ha permès suprimir cinc suports aeris de mitja tensió i substituir l’antic punt de transformació aeri per un de nou integrat a la muntanya
El soterrament de dues línies elèctriques ha permès suprimir cinc suports de mitja tensió i el seu cablejat
El soterrament de dues línies elèctriques ha permès suprimir cinc suports de mitja tensió i el seu cablejat | Endesa

 

La companyia elèctrica Endesa ha soterrat dues de les línies elèctriques que travessen el Parc Natural de la Serra de Collserola que es troben al terme municipal de Cerdanyola del Vallès, a la vora de la carretera d’Horta, on també ha instal·lat un nou centre de transformació.

 

 

Segons explica la companyia elèctrica, aquest soterrament reduirà l’impacte visual de la xarxai en millorarà la qualitat del subministrament. De moment, ha permès suprimir cinc suports metàl·lics de línies aèries de mitja tensió i el seu cablejat, així com l’antic punt de transformació aeri situat en un dels suports que es retiraran.


 

 

L’actuació, realitzada dimarts 31 d’octubre a una zona molt propera al coll del Forat del Vent, ha consistit en obrir dues rases per canalitzar i estendre el nou cablejat d’alumini de mitjana i baixa tensió i la instal·lació del ja esmentat nou centre de transformació.

 Una xarxa més resistent

 

Alhora, també ha substituït dos suports més per altres de més resistents, adequats a al nova configuració de la xarxa, que serà de 336 metres de línia de mitjana tensió a 11 kV, 33 aïlladors i un centre de transformació. La inversió total d’aquesta actuació és de 83.000 euros aportats íntegrament per la companyia, segons la informació facilitada.


 

 

Un exemple n’és el nou centre de transformació prefabricat, que protegeix el transformador de 250 KVA dintre d’una cabina amb un gas especialment aïllant. La millora que suposaria aquesta nova instal·lació radica no només en una major seguretat sinó també en una necessitat de manteniment d’una periodicitat força menor, el que evitarà haver de tallar temporalment el servei als clients tan sovint.

 

 

Altres actuacions al Parc natural del a Serra de Collserola que s’han realitzat aquesta setmana han consistit en retirar set suports de fusta, un transformador aeri i 290 metres de cablejat a tocar de la benzinera que hi ha a la carretera de la Rabassada, al terme municipal de Barcelona. Alhora, també s’han enretirat un altres dos suports de fusta, un de metàl·lic, 190 metres de cablejat, 21 aïlladors i un interruptor aeri de la zona de Can Puig, entre els municipis de Sant Cugat del Vallès i Barcelona.


El Pla Collserola: reducció del traçat aeri i intal·lació d'un nou cablejat trenat

 

Totes aquestes actuacions s’emmarquen dins el Pla Collserola, el conveni que la companyia i el Consorci del parc –conformat per la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona– van signar el passat 14 de març, i que preveu un total de 37 actuacions fins l’any 2019. Segons la informació rebuda, els prop de 4,5 milions d’euros de la inversió acordada en aquest conveni els ha aportat íntegrament Endesa.

El Pla Collserola suposarà la reducció d’un 19% del traçat aeri i la substitució d’un 21% del cablejat convencional per un nou sistema trenat
El Pla Collserola suposarà la reducció d’un 19% del traçat aeri i la substitució d’un 21% del cablejat convencional per un nou sistema trenat | Endesa

 

El pla signat inclou, entre d’altres, la reducció d’un 19% del traçat aeri i la substitució d’un 21% del cablejat convencional per un nou sistema trenat. Aquest cablejat unificarà els tres cables paral·lels tradicionals en un de sol trenat, el que permetrà reduir l’impacte visual de la xarxa i la farà més resistent als fenòmens meteorològics adversos i a l’entorn. Endesa afirma que aquestes actuacions “suposen un reforç de la seguretat de la línia i permeten introduir els darrers avenços tecnològics a aquesta”, amb l’automatització i digitalització de la xarxa.


 

 

Així, en la segona fase de les actuacions, l'empresa elèctrica substituirà la pràctica totalitat dels dos quilòmetres la línia convencional de mitjana tensió que hi ha des del Tanatori Ronda de Dalt fins al restaurant Casa Juaco per el nou sistema de línia trenada.

 

 

 
Comentaris

envia el comentari