Bellaterrencs que viuen a l'exterior, vénen a votar per l'1-O

Alguns bellaterrencs residents a l'estranger van venir al Centre Cívic de Bellaterra per votar

L'1 d'octubre va mobilitzar a veïns i veïnes de tot Catalunya. Després que la Generalitat convoqués el referèndum d'autodeterminació de Catalunya i el Parlament n'aprovés la seva llei, el focus es va posar sobre la ciutadania. "Tot depèn de nosaltres", etzivava en diferents mitjans de comunicació el líder de d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.  

És per aquest motiu que alguns bellaterrencs residents a l'estranger van decidir mobilitzar-se, també, i acostar-se al Centre Cívic de Bellaterra per exercir el seu dret a vot aquell dia. De fet, la coincidència no va ser en va, ja que el referèndum celebrat l'1 d'octubre no va tenir les característiques habituals d'una jornada electoral qualsevol. Malgrat pretenia semblar-s'hi, la consulta no va permetre el vot per correu, per exemple. En el cas de Bellaterra, els votants van venir des d'Amsterdam, Dinamarca, Suècia o el Japó. 

 

 

d

Georgina Kennerknecht. Va arribar el mateix dia 1 d'octubre des d'Amsterdam. Aquesta bellaterrenca va fer 3.056 km, entre anada i tornada, "volia assegurar que el meu vot comptés", va manifestar.

 

 

j

Oriol Querol: De Linköping (Suècia) a Bellaterra. De família bellaterrenca, l'Oriol treballa a Suècia i es va desplaçar fins el Centre Cívic de Bellaterra amb 2.579 km a l'esquena. 

 

f

Lluís i Joan Pont: Pare i fill tenen un peu a Bellaterra i l'altre al Marroc. Els dos van arribar el dissabte 30 de setembre amb avió. Per motius de feina, van votar el diumenge 1 d'octubre i van sortir amb el cotxe cap a Algesires amb la finalitat d'embarcar-se en el ferri de tornada cap al Marroc.

 

 

d
Elisa Catafal: L'Elisa, després d'arribar a les dotze de la nit de dissabte, va agafar el sac de dormir per anar a passar la nit al Centre Cívic. En el seu cas, venia des de Copenhaguen (Dinamarca) i malgrat el cansament, va poder votar i tornar cap a Copenhaguen el dilluns a primera hora.

  

  

  

r

Albert Benseny. Provinent d'Okinawa, (Japó), va arribar fins a Bellaterra on encara està empadronat. Per fer-ho, va agafar diferents avions que, en total, van suposar un trajecte de 28 hores a l'aire. 

s

Mònica Kennerknecht, de Londres. Aquesta bellaterrenca va aprofitar per passar el cap de setmana en terres catalanes i així poder posar el seu gra de sorra i decidir el futur del país. 

s

Josep Girbau: Estava a Dinamarca i va tornar per votar el diumenge, amb moto. El recorregut van suposar al voltant de 2.149 km, amb més de 23 hores a la carretera.

c

Biel Roda. Per motius de feina va treballar diumenge 1 d'octubre fins a l'hora de dinar, a Magnicourt (França). Ja al migdia, va anar amb cotxe fins a la Jonquera i va poder votar abans de les 20 h prop de Figueres, gràcies al "cens universal".