Els Amics de Sant Pau del Riu-Sec avisen d'un alarmant deteriorament en l'església romànica

L'entitat bellaterrenca ha presentat una queixa al Síndic de Greuges de Sabadell
L'ermita amb el polígon Sant Pau i l'Ikea, al final
L'ermita amb el polígon Sant Pau i l'Ikea, al final | Cedida

  

  

Amics de Sant Pau del Riu-SecSíndic de Greuges de SabadellBellaterra

  

  

Església Romànica Sant Pau del Riu SeSabadell

  

  

vil·la romana

 

El complex de Sant Pau del Riu Sec va patir actes vandàlics greus el 2016, no hi arriba llum elèctrica i té un sistema d'alarma "dubtós", segons els membres de l'associació, "no connectat a cap empresa de seguretat o a la Guàrdia Urbana". L'entitat també denúncia que no ha obtingut resposta a la seva sol·licitud d'entrevista amb l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que van demanar el maig de 2017. 


 

Els rastres dels actes vandà lics patits el 2016
Els rastres dels actes vandàlics patits el 2016 | Cedida

 

Què és Amics de Sant Pau del Riu Sec?


Un grup de veïns i altres simpatitzants vàren crear fa tres anys entitat, "Amics de Sant Pau del Riu Sec", que té com a finalitat bàsica, fer estimar Sant Pau de Riu-sec. L'entitat compta amb més de 350socis i està inscrita com associació cultural a l'Ajuntament de Sabadell, a l'EMD de Bellaterra, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès i properament a Barberà i Sant Quirze del Vallès. Amics de Sant Pau de Riu-sec porta a terme nombroses activitats culturals, conferències, concursos i exposicions fotogràfiques i un aplec i mostra d'entitats anual.


A part de l'Aplec i Mostrad'Entitats, conferències, i altres activitats citades prèviament, han preparat un pla d'accessibilitat per a vianants i bicicletes al complex de Sant Pau de Riu-sec, un programa educatiu amb diversos materials que seria complementat amb l'obertura d'un centre d'interpretació a la sagristia de Sant Pau de Riu-sec o la creació d'un parc temàtic arqueològic, etc.


 

L'ermita sencera el 2015
L'ermita sencera el 2015 | Ricard Ballo

 
Comentaris

envia el comentari