El Món

Telegram info@mon.cat

E-Mail: info@mon.cat

Comentaris
jupp
Mare de Déu, qué es pensaven que farien els catalans? Organitzar una tercera guerra mundial? Si no fos que fa riure n'hi ha per posar-se a plorar.
Ignorància
Molts estudis, però segueixen sense entendre res.
josep
Poble armat poble respectat. Ara que s'han descobert els plans del borbó ja ens podem independitzar. Ens dispararan...?
simonet
Seria molt interessant saber qui és l'autor o autors d'aquest informe. Crida l'atenció que no vagi signat. Quico, no ho podries esbrinar?
un senyor antic
Aqui teniu el feixisme espanyol molt valent front un poble desarmat imolt covard davant de le urnes, asquerosos.
cavaller negre
Per tant, Marta Rovira tenia tota la raó de que tot això anava a fer mal (sang). De fet no es d'estranya, el governs dictatorials que no s'atenen a raons polítiques i democràtiques, les presons, les armes els tancs o les porres, son el únic llenguatge que saben utilitzar............son gent malvada.
fideli
F6, cap terrorista?
yara
Els han fet fora de tots els països que han ocupat i la seva prepotència no els ha servit de res
anselm llorenç
Acabo de llegir l'informe de l'institut en qüestió i la meua impressió és que heu treballat la informació "more rabinico", a la manera com els rabions agafaaven frases, i fins i tot paraules, soltes de les escriptures i amb elles confegien textos nous "revelats" per Javéh".
Nascut l'any de la puta Constitució
L'enemic té el monopoli de la violència. Nosaltres haurem de fer prevaler algun dia el control del territori pacíficament. Hem de prendre consciència, tant els polítics com la ciutadania, que després de les eleccions ens ho continuarem jugant tot, encara que guanyem. Caldria preparar-se de mica en mica per al canvi de legalitat actuant amb absoluta franquesa i fermesa. La revolta és ben viva. Esperança.
enric
de totes maneres la "revolució dels somriures" és una broma. La Història no registra quasi cap Revolució sense morts; del que es tracta es que siguin pocs. La nostra llibertad exigirà sacrificis, i els espanyols no en la regalaran. El que passa és que els nostres polítics li han dit al poble tot el contrari. I ara que fem?
David
Hem fa l'efecte que si bé el rei emerit Joan Carles I a estat més aviat un supervivent i un vividor sense gaires inclinacions polítiques aquest Felip IV porta una deriva ultraconservadora molt preocupant per ser activa i militant
General Moragues
La por del govern espanyol i dels militars, es que Catalunya faci com Finlandia, i tingui un altre Estat que militarment ens ajudi i ens defensi,...aquesta es la por més gran,...algun dia si volem de veritat ser un nou Estat i que ens respectin,..no tindrem més opció que fer-ho.....o restar eternament dins Espanya,..tot lo altre es fer volar coloms....
Un
La España infame,...aqui es veu, l,ejercito preparat contra catalunya,....i els fascistas españols , cegos contra catalunya...una nacio democrata que esta en españa, pero que la volen de esclaus...aquet es el panorama,..i els ignorans de europa miran al altre costat....l,unic que valen son els diners que chuparan de catalunya,...perque no tenen pebrots de administrarse sols...no deixeran en pau a nungu, ..nomes ordeno i mando,..contra la dignitat de catalunya.
la clika
kizas s,i ke tendriamos ke hacer un maidan catalan es lo unico ke entenderan
Emma Goldman
Ara hem de votar, i resistir, i resistir i resistir!
Gebre
No hi entenc massa d'aquest tipus d'informes però sembla raro.
No cola
Intent va de justificar la paranoia de Puigdemont, la ineptitud de Marta Rovira i el mentiders que són els dos. El xiringuito per a la transició nacional i l'ANC han emès informes d'aquest tipus a dojo. Partal i d'altres incitant a la presa de ports i aeroports per controlar el territori en xarradetas per tot arreu. De què aneu secessionistes?. Heu perdut i no hi ha més.
Panxut
M'he quedat perplex que hagin parlat de ramificacions de la Lega Nord a Catalunya com a causa de l'independentisme. Si tots els seus estudis tenen aquet grau de fiabilitat i van tant ben orientats, van bé. Com que no no coneixen altra democràcia que la de fer acatar el que ells volen com sigui inclosa la força han d'inventar bestieses com aquesta.
Miquel
Hem de sortir al carrer per què aquests fulls uniformats es mostrin inquedi evident que som els seus enemics. Fins que no s evidencii que els catalans som els enemics dels espanyols inquedi Catalunya és un país ocupat no avançarem.
Esteve Guàrdia
Collons quina moguda ! Tan fàcil que hagués sigut fa temps asseure’s I parlar... QUO VADIS Espanya?
Rambo
Recordem també com en una conversa telefònica amb el "ministre d'exteriors letó", la Cospedal es va excitar amb la idea proposada per aquell de desplegar tropes de Letònia a Catalunya.
Lleó de Pals
Ja resta ben clar que la C.E. del 78 es només per servir les elits de l'antiga Corona de Castella, o l'Espanya actual, que ve a ser el mateix. La resta, assimilats i colonitzats tal i com ens volen als catalans. Tot plegat ha servit per aclarir conceptes, mostrar cartes i una bona caivuda dd caretes. Ja te nassos que vulguin continuar "gaudint" de les conseqüències d'un conflicte dinàstic de fa tres segles, moment anterior a la democràcia, estats de dret, etc Queda però, la intel.ligència ...
JordiP
Òndia, quin despiste tenen els e l'Institut Elcano! Enhorabona, nanos, us ha sortit una excel·lent novel·la de ciència-ficció. Ara ja podeu anar penjant les pàgines al WC.
hem de ser més valents
ara em perdut una oportunitat d'or....i ja tornem estar defensant l'escola catalana un altre cop....ens porten al seu terreny i nosaltres hi caiem com els imbècils que som....i a sobra, estem sota la bota "UNS MAFIOSOS CORRUPTES QUE ES MATEN ENTRE ELLS" al·lucinant!!!!...no hi ha paraules per descriure l'acuquinats que arribem estar....quan els bascos siguin independents (que ho seran aviat, ells a poc a poc, sense soroll i res de somriures) hem faré basc.
joan c.
Europa és un sistema de garanties feixistes gràcies a la Gran alemanya unificada de manera unilateral al 89
Francina
El Dia 10 d'octubre vam perdre una oportunitat. El dia 27 la segona. I Vull creure que el 21 de desembre guanyarem i tirarem pel dret. Cap independència ha estat regalada. I no ens fan falta polítics sobreprotectors. Els que estem farts d''aquesta Espanya feixista hem de tenir clar el que volem. I ser coherents. Perquè el feixisme és cruel i venjatiu. No sobreviurem com a poble. Siguem, doncs, valents i generosos. Pel passat i pel futur.
El meu nom és cosa meva
Si llegiu l'informe només podem arribar a dues conclusions: o no tenen ni idea de com s'ha arribat fins aquí o tenen raó i ens han menjat el cervell des de l'escola i TV3. Sobte que la sentència sobre l'Estatut ocupi el tercer lloc i no s'esmenti la influència de les xarxes socials en el contrast de la informació. Opto per la primera conclusió.
Esteve Roura
La catalanitat la portem a dins, la heretem, és la -memòria cel·lular-, que rebrota.
Manu Kopenawa
Por azar he descubierto este nido de frikis tan patetico. Por lo que se ve teníais necesidad de esa visión tan esperada en el planeta indepe. Los tanques entrando por la diagonal para llorarle al mundo las maldades y la perfidia del "Estat Espanyol" y como eso no ha sucedido, Sor Martita se inventa un escenario de muertos y sangre para darle epica al cuento. Yo os digo que perdais toda esperanza de republica catalana. Sois minoria y encima mas tontos
La càrrega d'odi que porten al damunt és immensa
Són capaços de tot per tal que no siguem catalans, només podem ser espanyols ... o res!
Nihil novum sub sole
Res que no hagi fet sempre l'exèrcit de castella. Quan el 1714 va arrasar Barcelona, va dirigir els canons de Montjuïc cap a la població civil, i va construïr la ciutadella a l'altre extrem de la ciutat amb la mateixa finalitat. I així, sempre.
JaumeDSantBoi
Moltes gràcies per la info. Felicitats per la feina!
JMSS
Si el gobern , osigui (PP-PSOE-Cs.) amb els seus analfabets vestits de negre, amb porres i fusells llença pilotes de fomavan vesar sang, com no creura el que va dir la Marta Rovira i el M.H. Puigdemont.
No entenen res o estàn mal informats
de clase alta? Ja! Si no t'arrastres per terra ets clase alta? Deuen tenir carta blanca de l'OTAN. Si ho proven, el projecte europeu s'acabarà encara més de presa. Que els catalans no tenim tradició europeista? Pero si ens va tant malament perqué precisament som un país europeu dins d'un país culturalment i económicament no europeu. Si aquests fan el "assessment" deu ni do! Casi sembla un estudi per consum interior o propagandistic.
Cal difondrà aquesta informació tan com sigui possible!!
Joan
Per en no cola: que vol dir que hem perdut? En democràcia es guanya a les urnes. A les hores, qui ha perdut ?
Àngel
Rumieu una mica, quin borbó ha fet res de bo per Catalunya?
Corresponsal de guerra
Excel-lent interpretació del document. Ara només cal que sigui això el que diu. La guerra continua, i per tant les falsedats també.
Pau
A aquest que diu que som més tontos... Segurament, és un garrulaco de baixa extracció. Com podem ser més tontos si defensem ser d'un país avançat i lliurar-nos de la merda subdesenvolupada que és Espanya? Digue'm-ho tu, tarat!