El polèmic vídeo d'EiTB sobre com veuen els bascos als espanyols

El programa 'Euskalduna naiz, eta Zu' preguntava als entrevistats que els suggeria la paraula Espanya o els espanyols

El programa d'EiTB 'Euskalduna naiz, eta Zu' ha creat en les últimes hores una gran polèmica amb la difusió d'un vídeo en què es preguntava a diferents entrevistats què els suggeria la paraula Espanya o quina imatge tenien dels espanyols. El programa, que va ser emès fa gairebé un mes, ha estat durament criticat en el moment que s'ha penjat a la xarxa, tot i que després va ser retirat. Entre d'altres, al vídeo classifica els espanyols en "fatxes", "paletos", "txonis" i "progres".

 

A continuació reproduïm un fragment del vídeo emès per la televisió basca

 

 

 
Comentaris
Jordi (Català i Suís )
Cap polèmica. L'encerten en tot. Fa molts anys m'estava a Londres i mentre visitava la National Gallery amb un colega suís va arribar un grupet de gent a l'entrada de la sala on érem. Sense poder sentir la llengua que parlaven li vaig dir que eren Espanyols. Se'ls veia i se'ls sentia de lluny: parlar fort i vulgaritat. La primera visita a Euskal Herria - Nord i Sud - va fer-me sentir com a Suïssa: a casa.
4
Pepe
Les veritats els ofenen però quant els espanyols ho fan els hi està bé!
1
Dr. Benway
Penso que encara s'han quedat curts. Els esPPaÑols, en comptes d'empipar-se, haurien de mirar de millorar el sistema educatiu i la comprensió lectora(estan a la cua de l'OCDE), mirar de respectar al que no pensa com ells i esforçar-se per entendre conceptes com "democràcia", "separació de poders", "justícia", i "honradesa" entre d'altres. Però clar, quan ho aconsegueixin, les granotes farà anys (o segles) que s'afaiten.
1
Jordi (Català i Suís)
El sentiment que hom té quan hom arriba a Euskal Herria pel Nord és molt sorprenent: sembla una Suïssa bis. Al sud el mateix perquè els Bascos no han rebut pas la massa d'estrangers espanyols que han rebut els Catalans. Getaria, la Vall de Baztan, Les Aldudes, Larrau, el bosc d'Irati, etc. Ens deia un "toulousain" a Les Aldudes que els Bascos eren íntegres i amb paraula. Tot el contrari dels Espanyols.
2
Ena
Sort que ho han fet els bascos, que cauen tan simpàtics, ells i els seus vuit cognoms i tal. Si el programa s'hagués fet a Catalunya hagués ocupat les portades de tots els diaris.
1
ni rioja ni oli andalus
Vaja, i jo que em pensava que el que contraposava era el Wert quan volia espanyolitzar nens catalans.
0
Ejpein
A les típiques bromes sobre arquetips nacionals, a Europa es deixa sempre als espanyols com a garrulos, cridaners, maleducats i ganduls. Igual que els italians serien lligons, els alemanys cap quadrats etc etc. En la mateixa línia, sobre professionals que no hauries de contractar mai, dels espanyols deien enginyers. Recordeu allò del pont muntat al revés? del canal de Panamà? de l'Ave a la Meca?
1
Pau
Oh, i si mireu qui ha enviat tuits replicant, encara li donareu més la raó al programa basc... Són en Jorge Cañas, Dolça Catalunya... En fi, gent que, a més, són allò que El Món no em deixa posar (tot i ser definicions) i que tindria les mateixes sigles, amb una preposició al mig, que Formació Professional.
0
peroit
Que en facin un a Catalunya, demanant les nostres opinions per acabar-ho de reblar.
0

envia el comentari