Bases 2018

Aquestes són les bases per a participar als Premis Vinari dels vins catalans de 2018, corresponent a la sisena edició del concurs: 

 

Article 1 – Organització

  

Els Premis Vinari dels vins catalans (d’ara endavant Premis Vinari) estan organitzats per VADEVI.cat -Comunicació Vinària, S.L- i tenen la seu a Passeig de Gràcia, 16 1r 3a, amb codi postal 08007, de Barcelona. El lloc web oficial és www.premisvinari.cat.

 

El concurs ha estat oficialment reconegut per la Generalitat, qui n’ha certificat les garanties d’imparcialitat i les competències tècniques d'organització. 

  

 

Article 2 – Objectius

  

Els Premis Vinari tenen com a principals objectius:

 

  • Promocionar i potenciar els vins de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a producte de proximitat i estimular-ne el consum responsable.
  • Oferir a les empreses comercialitzadores i elaboradores de vins l'oportunitat de ser avaluades per un panell de tastadors professionals del sector del vi.
  • Divulgar entre els consumidors -especialment catalans- la cultura, el territori i les característiques dels vins catalans.

 

 

Article 3 – Objecte

  

Aquest concurs està obert exclusivament a vins procedents de Catalunya de totes les categories (secs, semisecs, dolços, dolços naturals, vins de licor, escumosos, etc.) elaborats a qualsevol lloc de Catalunya amb denominació d'origen protegida.

 

 

Article 4 - Participants 

 

Hi poden participar:

  • Elaboradors particulars
  • Cooperatives vitivinícoles
  • Unions de cooperatives vitivinícoles
  • Agrupacions de productors 
  • Propietaris o representants de les marques dels vins inscrits

 

 

Article 5 – Condicions d'admissió

 

  • Els vins presentats han d’estar embotellats i presents al mercat català o a punt de sortir.
  • Les etiquetes de comercialització han de complir amb la reglamentació comunitària per als estats membres de la UE i amb la reglamentació vigent a Catalunya en el moment d'inscriure's al concurs.
  • El vi que competeix ha de ser destinat a la venda i ha de procedir d'un lot homogeni d'almenys 1.000 litres (es pot admetre un volum inferior en cas de producció summament limitada, sempre que la producció superi els 100 litres).
  • S'han d'omplir tots els camps de registre del formulari per a la seva definitiva inscripció al concurs. La informació sol·licitada és la següent:

 

Formulari de l’empresa responsable de l’elaboració del vi

 

ATENCIÓ: a partir de les dades cedides en aquest apartat es generarà la factura de participació al certamen

 

  • Nom de l’empresa o raó social 
  • NIF/ CIF
  • Adreça
  • Codi Postal
  • Localitat
  • Telèfon
  • Email (on vols rebre les comunicacions dels Premis) 
  • Web
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

 

Formulari del vi que es vol inscriure:

  • Nom del vi
  • Celler elaborador 
  • Anyada
  • En cas que sigui ecològic certificat pel CCPAE, marcar-ho
  • PVP
  • Graduació alcohòlica
  • Producció anual d’ampolles
  • Varietats amb què s’ha elaborat
  • Denominació d’Origen
  • Categoria del vi
  • Observacions
  • Participació al Premi a la millor etiqueta

 

IMPORTANT: La persona que realitzi la inscripció és la responsable de les dades expressades en el formulari d'inscripció

 

Article 6 - Mostres 

  

Per a poder concursar, els vins han de procedir d'un lot homogeni. S'ha de presentar cada mostra com s'especifica a continuació:

  • 4 ampolles per mostra. Excepcionalment, si les ampolles són de 50cl, se'n demanen 6. 
  • Les ampolles han de portar l'etiqueta de comercialització i complir amb els requisits legals sobre el tipus d’informació que contingui.

  

Les ampolles estaran a disposició del jurat de tastadors per poder-les avaluar. En el cas que en sobrin, quedaran a disposició de l'organització per a l'acte de lliurament dels Premis o els actes posteriors de promoció dels vins catalans.

 

 

Article 7 - Modalitat d'inscripció 

  

La inscripció es farà online a través de la web del concurs, www.premisvinari.cat, i de l'apartat "Inscripcions 2018". Caldrà emplenar les dades del formulari seguint les instruccions que s'indiquen.

 

L'organització rebrà les mostres i les inscripcions i eliminarà les que no compleixen amb el reglament.

 

Es descartaran les fitxes d'inscripció que no vagin acompanyades del corresponent pagament dels drets d'inscripció.

 

L'empresa que inscriu els vins és totalment responsable de la veracitat de les dades introduïdes en el formulari d'inscripció.

  

 

Article 8 – Cost de participació i forma de pagament 

 

Article 8.1 Cost de participació: 

 

  • La inscripció d'una mostra té un preu de 75 euros (IVA inclòs)
  • Si en són dues referències, es pagarà 72 euros per mostra (IVA inclòs)
  • Si es presenten 3 mostres, 68 euros per mostra (IVA inclòs)
  • A partir de 4 mostres, el preu serà de 60 euros per mostra (IVA inclòs)
  • A partir de 6 mostres, el preu per referència serà de 50 euros cadascuna (IVA inclòs)

Aquests preus ja inclouen l'IVA del 21%.

  

Article 8.2 - Forma de Pagament

 

El pagament de la inscripció es pot fer seguint els passos de les inscripcions des del lloc web: www.premisvinari.cat.

 

La inscripció només estarà completa un cop s'hagi fet el pagament, ja sigui amb targeta de crèdit o quan es rebi la confirmació de recepció de la transferència bancària.

 

La transferència bancària s'ha de realitzar al número de compte de l'entitat:

 

CAIXABANK

Número de compte: ES98 2100 3054 6722 0065 8467

 

En l'assumpte de la transferència s'haurà de fer constar: 

Nom del celler + import de la inscripció

 

El comprovant de la transferència s'ha de fer arribar per correu electrònic a [email protected].

 

Les despeses bancàries, en cas que n'hi hagi, van a càrrec del participant.

  

Per cap motiu es reemborsaran les despeses d'inscripció en cas de cancel·lació o d'error d'inscripció. 

 

 

Article 9 - Enviament de les mostres 

  

Les mostres dels vins inscrits s'hauran de fer arribar al lloc designat per l’organització. El participant triarà el mitjà per fer arribar les mostres a la seu corresponent -l'expedició de les mostres anirà al seu càrrec- i és ell qui assumirà els riscos i despeses. Es rebutjarà qualsevol mostra enviada a ports deguts i les mostres que no compleixen amb el reglament.

  

Les mostres inscrites passaran a ser de propietat de l'organització dels Premis Vinari.

 

Les adreces on s'han de fer arribar els vins són:

 

Vins amb DO Alella

 

Avda. Sant Mateu, 2. 08328 Alella

Dies de lliurament: del 9 al 13 d'abril 

Horari: de 9:00 h a 17:00 h

Persona de contacte: Rebeca Ruiz (telèfon: 93 555 91 53)

 

Vins amb DO Catalunya 

 

Estació Enològica -Pg. Sunyer 4-6, 1r. 43202 Reus¡

Dies de lliurament: del 2 al 15 d'abril 

Horari: Dll-dij de 9h a 14h i de 15h a 18h; div de 8h a 15h. 

Persona de contacte: Ton Castellà (telèfon: 977 328 103)

 

Vins amb DO Cava 

 

C/ Soledat 54 - 08720 Vilafranca del Penedès

Dies de lliurament: del 16 al 27 d'abril 

Horaris de lliurament: de 9:00 h a 11:00 h; i de 16:00 h a 17:00 h 

Persones de contacte:

  • Oscar Mestres (Magatzem): 649 097 848
  • Sílvia Grimaldo (DO): 93 890 31 04

 

Vins amb Conca de Barberà

 

Celler Rendé Masdéu 

Avinguda Catalunya,  44. 43440, L'Espluga de Francolí

Dies de lliurament: del 26 de març al 1 d'abril

Horaris de lliurament: de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 19:00 h

Persona de contacte: Elisabet Sáez (telèfon DO: 977 926 905)

 

Vins amb DO Costers del Segre 

 

Complex de la Caparrella, 97. 25192 Lleida

Dies de lliurament: del 9 al 13 d'abril 

Horaris de lliurament: de 8:30 h a 15:30 h

Persona de contacte: Olga Codina / Imma Sierra (telèfon: 973 264 583)

 

Vins amb DO Empordà

 

Avinguda Marignane, 2. 17600 Figueres

Dies de lliurament: del 2 al 13 d'abril 

Horaris de lliurament:

dill-dij, de 8:00 h a 16:30 h; div, de 8:00 h a 15:00 h

Persona de contacte: Núria Macau (telèfon: 972 507 513)

 

Vins amb DO Montsant 

 

Cooperativa Falset-Marçà

C/ Miquel Barceló, 31; 43730 Falset

Dies de lliurament: de l'11 al 13 d'abril 

Horari de lliurament: de 8:00 h a 13:00 h 

Persones de contacte: 

  • Ester Borràs (Cooperativa Falset-Marçà): 977 83 01 05
  • Pau Sabaté (DO Montsant): 977 83 17 42

 

Vins amb DO Penedès

 

Plaça Àgora, 1. 08720, Vilafranca del Penedès

Dies de lliurament: del 2 al 13 d'abril 

Horari de lliurament: de 9:00 h a 14:00 h 

Persona de contacte: Laia Roig (telèfon: 938 904 811)

 

Vins amb DO Pla de Bages

 

Casa de la Culla, s/n. 08243 Manresa

Dies de lliurament: del 2 al 13 d'abril 

Horari de lliurament: de 8:30 h a 14:30 h 

Persona de contacte: Eva Farré (telèfon: 938 748 236). 

 

Vins amb DOQ Priorat 

 

C/ Major, 2. 43737, Torroja del Priorat 

Dies de lliurament: del 3 al 10 d'abril 

Horari de Lliurament: de 9:00 h a 14:00 h i de 14:00 h a 18:00 h

Persona de contacte: Gemma Casalé o Jaume Josa (telèfon: 977 839 495)

 

Vins amb DO Tarragona

 

C/ de la Cort, 41 baixos. 43800 Valls

Dies de lliurament: del 9 al 13 d'abril 

Horari de lliurament: de 8:00 h a 15:00 h 

Persona de contacte: Àngels Collado (telèfon: 977 217 931)

 

Vins amb DO Terra Alta

 

Carretera Vilalba, 31; 43780 Gandesa 

Dies de lliurament: del 16 al 20 d'abril 

Horari de lliurament: de 9h a 14h; i de 16h a 19h. Els dilluns, només horari de matí

Persona de contacte: Raquel Estrada (telèfon: 977 421 278)

 

Article 10 - Condicions de l'organització de les jornades de tast 

 

Aquest concurs s'organitza sota el principi de l'anonimat absolut de les mostres i per respectar aquest principi de total confidencialitat, els jurats no podran identificar el vi, el seu preu, les seves puntuacions o les recompenses obtingudes.

 

L'organització dels Premis Vinari es reunirà en una sala aïllada, tranquil·la, lluminosa i ben ventilada per a preparar les sessions de tast.

 

L'organització garantirà al tastador les condicions òptimes de tast.

 

Cada vi es tastarà individualment per un grup de tastadors de no menys de 5 persones seguint una fitxa de tast que facilitarà l’organització.

 

L'apreciació dels vins és descriptiva i inclou puntuacions sobre:

 

  • Aspecte visual
  • Aspecte olfactiu
  • Impressió en boca
  • Impressió general de qualitat

  

L'organització vigila el correcte funcionament del concurs Premis Vinari durant la preparació de les mostres, l'organització i la realització del tast.

 

El desenvolupament del concurs consistirà en unes sessions preliminars de tast on es degustaran i qualificaran tots els vins presentats. Aquestes sessions se celebraran durant el segon trimestre de 2018. 

 

Durant el mes de setembre del mateix any, se celebrarà una segona ronda de tast amb els millors vins qualificats de les sessions preliminars i que passin la nota de tall del concurs, amb l’objectiu de decidir els guardonats.

 

Posteriorment, se celebrarà una tercera ronda de tast, exclusiva pels vicepresidents del jurat professional, on es decidirà per la mateixa metodologia de tast a cegues, quins són dels millors vins puntuats del ocncurs per nomenar els Premis Gran Vinari d’Or de l'any. 

  

 

Article 11 - Classificació dels vins  

 

Les categories en què es classifiquen els vins són:

 

Vins tranquils

 

  • Blancs Joves
  • Blancs amb Criança*
    • Bóta
    • Ciment
    • Tines o fudres
    • Fang 
    • Sobre Lies
  • Rosats
  • Negres Joves
  • Negres de Criança (fins a un màxim de 12 mesos)
  • Negres de Guarda (criança de més de 12 mesos)
  • Vins dolços, rancis i de postres

 

* El tipus de criança és una informació d'ús intern per a classificar els vins en les rondes de tast. Per tant, hi haurà el mateix premi a la categoria general, independentment del tipus de criança que tinguin. 

 

Vins escumosos

 

Elaborats seguint el mètode tradicional, elaborats a Catalunya, i inscrits en qualsevol de les DO catalanes que ho permeti en el seu reglament: 

 

  • Escumosos Joves (criança en ampolla mínima de 9 mesos)
  • Escumosos Reserva (criança mínima de 15 mesos)
  • Escumosos Gran Reserva (criança mínima de 30 mesos)
  • Escumosos Antigues Reserves (criança de més de 50 mesos)**
  • Escumosos Rosats

 

** Important: els escumosos amb més de 50 mesos de criança (a partir de la verema del 2014 i anteriors) s’han d’inscriure a la categoria d’Antigues Reserves.

 

Article 12 - Guardons i premis 

 

El barem dels guardons adoptat és un sistema que funciona per apreciació i que permet la classificació dels vins que competeixen en funció de les seves qualitats intrínseques.

 

Els Premis Vinari atorga els següents guardons: Vinari d’Or, Vinari de Plata, Vinari de Bronze i Gran Vinari d’Or.

 

A més, es reconeixeran els millors vins de cada DO; les etiquetes dels vins i el millor projecte ecològic. 

 

Els guardons s’atorgaran segons apreciació del jurat en funció de l’alt nivell de qualitat dels vins, però en cas que el jurat ho consideri oportú, es podran declarar deserts alguns premis.

 

Els resultats es comunicaran als elaboradors i al públic general en una Gala de lliurament de premis.

 

L’organització posarà a la venda les etiquetes adhesives de les medalles i estaran a disposició exclusiva dels cellers amb vins guardonats.

 

Es prohibeix l’ús no autoritzat i la reproducció del logotip, de les distincions i dels Premis.

 

Els resultats del concurs es difondran de la manera més àmplia possible utilitzant tots els mitjans de comunicació (xarxes socials, web, premsa especialitzada i generalista, etc.). 

 

 

Article 13 - Força major i modificació

  

  • En cas que un esdeveniment aliè a la voluntat de l'organització impedeixi el desenvolupament correcte del concurs, la responsabilitat no recaurà en els Premis Vinari.
  • L'organització es reserva el dret de cancel·lar el concurs, de modificar les dates inicialment previstes, d'abreujar-lo, de perllongar-lo o de modificar les condicions o el desenvolupament en cas de força major (epidèmia, incendi, inundacions, catàstrofe natural, vaga, acte terrorista, etc.), de qualsevol esdeveniment imprevist i aliè a la seva voluntat o de necessitat justificada.
  • En aquests supòsits, no es podrà responsabilitzar l'empresa organitzadora ni demanar-li cap compensació.

 

 

Article 14 - Controls

 

  • L'organització dels Premis Vinari es reserva el dret de cancel·lar qualsevol inscripció incompleta o errònia i eliminar les mostres que no compleixin amb el reglament.
  • Només l'organització dels Premis Vinari serà competent per a solucionar eventuals litigis. 
  • Els organitzadors es reserven el dret de procedir a un control analític dut a terme per un laboratori d'anàlisis enològics autoritzat de les mostres premiades, en cas que ho consideri necessari.

 

 

Article 15 - Participació al concurs

  

La participació al concurs implica l'acceptació íntegra d'aquest reglament. No es reemborsaran les despeses de participació en el cas que les mostres, els documents d'inscripció i/o el pagament de les despeses arribin passada la data límit d'inscripció al concurs o s’hagi incomplert algun dels reglaments descrits en aquestes bases. 

 

 

CONTACTE i incidències

 

Informació general sobre inscripcions i Premis Vinari:

Eva Vicens [email protected] | [email protected] | 636 624 477

 

Informació sobre inscripcions i incidències:

Zaida Torregrosa [email protected] | 685 10 50 29

 

Web oficial: www.premisvinari.cat