Veïns de la Barceloneta es concentren per reclamar l'"abolició dels pisos turístics"

Denuncien l'especulació immobiliària i l'incivisme al barri i alerten que aquest estiu han arribat a una situació límit
Veïns de la Barceloneta fent l'onada a la platja en la concentració en defensa del barri | ACN

 

 

Un centenar de veïns de la Barceloneta s'han concentrat aquest dissabte al matí a la platja en contra de "l'especulació immobiliària, la inseguretat, l'incivisme i la privatització d'espais públics" que està provocant la massificació del turisme. Així ho ha destacat Esther Jorquera, de la Plataforma en defensa de la Barceloneta - La Barceloneta diu Prou, que ha alertat de l'"expulsió del veïnatge i de la fi del petit comerç" que està devorant el barri. Amb una pancarta que han desplegat dins l'aigua, els concentrats han reclamat directament l'"abolició dels pisos turístics". Els veïns també denuncien que la pressió turística ha arribat a una situació límit aquest estiu i critiquen que les accions de les administracions estan sent "insuficients".
Comentaris
Copal bot
Tot el suport pels veïns. Qui cregui que no hi ha problema, que passi una setmana al barri i sobretot a lanit.
Just
Colau on ets??? A la panxa del bou, on no hi neva ni plou!!!
montserrat
i la fada Colau que hi diu, no fa res l'alcaldessa?
@ copal
Recordo, temps enrere, la Barceloneta massacrada per les drogues i l'alcohol, amb molts jovents afectats, el cotxe tant aviat l'estacionaves, el vidre trencat i robat tot el que trobaven. Ara, ten faries creus si sabessis quants veïns lloguen el seu pis a l'estiu i marxen a un camping, així treuen uns calers que els hi van molt bé, cert, els turistes, si els ho permeten fan la seva, com tot, cal estar a sobre, perquè els responsables de l'ajuntament no ho fan?
Jim
31% BComú, CiU 15%, Ciutadans 7%, ERC 14%
mm
Doncs voleu fer fora qui us paga la sanitat i l'educació (o si més no, contribueix molt és que votes, en un país dedicat el turisme...). SI visques a Barcelona ficaria el pis a lloguer i me'n aniria a una altra ciutat, Barcelona es una mina d'or per llogar no per viure, hi ha molts més llocs a catalunya i més saludables... Pro bueno aqui es fa patent el perque la democràcia va com va i no defenso els altres sistemes que han hagut en el passat potser encara son pitjor.
Pepo
Totes i tots aquests veïns son d´Arran? ... no oi? Doncs potser sí que hi ha un problema molt gros a BCN amb la massificació turística i la seguretat als carrers. I no només a BCN, doncs s´està donant a diverses ciutats del nostre País. No sabem com fer-hi front, confessem-ho i tot seguit comencem a posar fil a l´agulla, perquè pot degenerar molt més i fer mal a moltes persones i a l´economia productiva d´aquestes zones turístiques.
filipo
Venecia, tras muchos años de masificación turística tenemos los resultados : los vecinos han tenido que emigrar, las tiendas son únicamente de "recuerdos" para turistas, degradación de las casas vacías, los que compraron pisos o casas ya se han cansado y se van, en definitiva : abandono y degradación. ¿ eso es lo que queremos para Barcelona?.
Marc
El turisme es la locomotora del nostre país i encara ens el carregarem. Estic segur que tots aquests que es queixen i surten a la foto, no es guanyen la vida amb el turisme. Estem arribant a un punt que la societat fot fàstic, nomès que queixar-nos. Viviu a Barcelona, una de les ciutats mes importants del MÓN! Ja hauria-ho d'estar acostumats a la massificació. Si no us agrada el turisme foteu el camp a la montanya!
Manifestació CONTUNDENT i NO AGRESSIVA
D'acord. Els pisos turístics són una pedregada seca per la degradació de barris i l'ENCARIMENT DELS LLOGUERS. S'ha d'actuar UEGENTMENT amb agents que CONTROLIN EL CIVISME i perque es PROHIBEIXIN ELS LLOGUERS TURÍSTICS A ESCALES DE VEÏNS (aquest negoci fàcil, que enriqueix uns aprofitats a costa del patiment d'altres i de degradar el barri i la ciutat).

envia el comentari