Un pres amb antecedents per homicidi s'escapa d'un jutjat

Amb les manilles posades, havia de declarar al jutjat de Vilanova i la Geltrú
Jutjat de Vilanova i la Geltrú | TVC

 

 

Un pres a qui havien traslladat fins al jutjat de Vilanova i la Geltrú per declarar s'ha escapat. Ho avança el 324, i encara no se sap com ha aconseguit escapar-se i burlar els agents dels Mossos d'Esquadra que el custodiaven. El fugat, que s'ha escapat amb les manilles posades, havia estat detingut per delictes greus. Se'l jutjava per robatori de domicili i, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, té antecedents per un crim.  En un primer moment, s'ha desallotjat l'edifici dels jutjats, però en confirmar que l'home havia fugit de la zona, els Mossos d'Esquadra han iniciat una cerca que, de moment, té un radi d'acció que es limita a la comarca del Garraf. Es tracta d'un home de nacionalitat marroquina, corpulent i 25 anys d'edat. Estava pres a la Model. Els Mossos d'Esquadra han activat un ampli dispositiu policial per capturar-lo amb un helicòpter que sobrevola la zona. També han tancat totes les carreteres del voltant.


Les càmeres dels jutjats han confirmat que l'home ha sortit de les instal·lacions i anava emmanillat. En aquest sentit, segons alguns testimonis presencials consultats per l'ACN, l'home s'hauria escapolit pel jutjats de guàrdia. Immediatament, els Mossos d'Esquadra han desplegat un exhaustiu dispositiu de recerca amb mitjans aeris.Se considera un home perillós ja que, a més, de la causa per robatori, l'home té una altra causa pendent per intent d'assassinat comés el 2006 i que s'investiga als jutjats de Sant Boi de Llobregat. Actualment era un dels darrers presos preventius ingressats a la presó Model de Barcelona i tenia una ordre d'expulsió del país.
Comentaris
Francesc
Hi ha jutges que volen que els policies portin el detingut emmanillat amb les mans al davant, o fins i tot que li treguin les manilles en el moment de declarar. Això va contra les mínimes mesures de seguretat, més si es tracta d'un pres amb aquests antecedents.
Toño Rived
Les mans endavant seran per signar, suposo. De totes formes "al Cèsar lo q es del Cèsar" q ja només faltaria q culpeu als jutges de q s'escapi un detingut. Ja q un mosso cobra gairebé com un jutge o un metge, sense estudiar res al menys no llanceu pilotes fora....Encara q aquí a Catalunya ja no em sorprèn res.

envia el comentari