UGT denuncia que Girona contracta seguretat privada per fer tasques de la Policia Municipal i "suplir" la falta d'agents

El sindicat afirma que els "auxiliars municipals" ordenen el trànsit durant el Temps de Flors, uns treballs pels que no tenen competència
Detall d'un muntatge floral als Banys Àrabs de Girona | ACN

 

UGT ha denunciat davant la Generalitat la contractació d'"auxiliars municipals" per part de l'Ajuntament de Girona per "suplir" la manca d'agents de la Policia Municipal. El sindicat, que té representació a aquest cos, assegura que el consistori els va informar de la contractació de seguretat privada per augmentar la vigilància en recintes tancats de gran afluència, com ara els Banys Àrabs o la nova estació d'autobusos, una iniciativa que van veure amb bons ulls.

 

La realitat, però, segons denuncien, és que durant els dies del Girona Temps de Flors se'ls ha vist "al costat de vehicles policials, al carrer, i sense fer cap funció de vigilància concreta". A més a més, afirmen que estan fen tasques d'ordenació del trànsit, unes feines que són competència de la Policia Local. També es queixen que l'empresa contractada és de fora i que els vigilants tenen un coneixement "molt deficitari" de la ciutat i no poden informar bé als ciutadans. El sindicat creu que el consistori ha optat per la seguretat privada com a "represàlia" perquè els agents del cos no volen fer hores extres.


En un comunicat, el sindicat denuncia que aquesta contractació "no resol el greu dèficit d'agents de la Policia Municipal" i recorden que "les funcions de control i ordenació de trànsit són exclusives del cos i no poden ser substituïts per agents de seguretat privada. 
 

"No són ni vigilants de seguretat, són auxiliars de serveis que com a molt poden fer de controladors d'accessos", assenyala Ivan Coca, del sector de l'Administració Local de la UGT de Comarques Gironines. Se'ls ha vist en diversos punts de la ciutat situats al costat de vehicles policials on no hi ha cap agent a dins i informant als ciutadans que el pas està tancat o s'ha canviat la direcció d'algun carrer. Des del sindicat afirmen que aquest auxiliars tampoc tenen coneixements de la ciutat per oferir un bon servei d'atenció al ciutadà.


Per tot plegat, ho han denunciat a la Generalitat, com a administració competent en la matèria, al considerar que les tasques que se'ls ha donat "superen amb escreix les seves competències, amb una clara voluntat de suplir la mancança de policies de manera il·legal i amb seguretat privada de baix cost". D'altra banda, suggereixen que hauria estat "més profitós" destinar els més d'11.400 euros que afirmen que s'ha gastat l'Ajuntament per encarregar aquestes feines per contractar joves formats en turisme o similar perquè atenguessin els visitants. 
 

Els tres sindicats amb representació a la Policia Municipal de Girona –UGT, CCOO i CSI-F– ja van denunciar a principis de maig una manca d'efectius i recursos del cos per poder fer la seva feina. Es queixaven que l'actual plantilla està fent un "sobreesforç" i que calen 40 agents més per poder assumir l'augment de feina. L'activitat que fan els agents al carrer ha crescut un 22% en els dos últims anys. Per altra banda, també denunciaven mancances de material, com ara armilles o fundes d'arma que no tenen prou garanties de seguretat així com la falta d'espai de la comissaria situada al carrer Bacià. Comentaris
xup
cap problema, no feu mes TEMPS DE FLORS, muerto el perro, muerta la rabia, aixi el sindicat estara content
0

envia el comentari