Tres universitats catalanes, al 'top 10' mundial de la recerca científica

El CWUR Rankings by Subject destaca el prestigi de la UPC, la UB i la UAB en nou especialitats acadèmiques de l'àmbit de la ciència
La UPC, la UB i la UAB, entre les millors universitats del món en recerca acadèmica científica | UPC

 

Les universitats catalanes tornen a situar-se al capdavant dels rànquings mundials de qualitat. En aquesta ocasió, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Univerisitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona han entrat a la primera edició del CWUR Rankings by Subject del Center for World University Rankings de la King Abdulaziz University d’Aràbia Saudita. Aquest rànquing classifica les deu primeres universitats del món en 227 categories científiques del Journal Citation Reports (JCR) de Clarivate Analytics (anteriorment propietat de Thomson Reuters). Es basa en una única mesura, centrada en la producció científica de més de 26.000 institucions. La base de dades bibliogràfica de referència és la Web of Science i la mesura utilitzada té en compte el número de publicacions científiques de la institució aparegudes en les revistes de major prestigi en els darrers deu anys.

 

 

La UPC es classifica entre les deu millors universitats del món en tres categories de totes les que analitza, fet que la col·loca en el lloc 142 mundial de les 365 universitats posicionades internacionalment en alguna categoria. Concretament, la UPC es classifica a la quarta posició del món en Enginyeria Multidisciplinar, amb una puntuació de 96,03 sobre 100, i també en Aplicacions Interdisciplinars en Matemàtiques, amb una puntuació de 94,38. En la categoria de Tecnologia de l’Edificació i la Construcció, en què es posiciona en el novè lloc mundial, obté una puntuació de 88,16. 

 

 

Per la seva banda, la Universitat Autònoma de Barcelona entra en el rànquing gràcies als seus estudis de veterinària i ciències ambientals, i la Universitat de Barcelona se situa en el top ten de quatre especialitats: química, gastroenterologia i hepatologia, farmàcia i química inorgànica i nuclear. També han entrat al rànquing la Universitat de València i les universitats de Navarra, la Carlos III de Madrid, la Universitat de Granada i la de Castilla-La Mancha. Podeu cosultar tot el rànquing en aquest enllaç. 

Comentaris

envia el comentari