Si té fred, simplement agafi una d'aquestes jaquetes. Són gratis

Un comerç d'Estats Units ha ideat un sistema per ajudar als necessitats sense que aquests hagin de donar cap explicació ni passar vergonya per beneficiar-se de la caritat
Passar fred és molt dur, però per a moltes persones també ho és haver de mirar algú als ulls, admetre que no arriba a finals de mes i demanar-li ajuda. A un poble d'Estats Units, la solució la trobem a fora d'una botiga de tacos. I el sistema és ben senzill. És suficient un penjador de roba i un cartell: "Tens fred? Agafa un abric. Vols ajudar? Dóna un abric". 
 

Des que aquest penjador solidari està instal·lat, les persones que ho necessiten miren, remenen i s'emporten posat aquell abric que millor els escau. Sense pagar, sense donar explicacions. Sense preguntes i sense respostes. Sense haver de passar vergonya. Sense que ningú els pugui jutjar ni criticar. Però si aquest penjador ofereix sempre gènere és gràcies a les donacions de persones a qui precisament els sobra roba d'abric, o que decideixen donar la que tenen. 

 


No ens enganem, no vivim a un món meravellós, i la propietària de la botiga ha vist com algunes persones robaven el seu penjador solidari i el seu gènere diverses vegades. Són els riscos d'aquests sistemes. No fer preguntes i oferir un sistema de barra lliure als necessitats comporta alguns efectes colaterals, com que algunes persones se n'aprofitin. Tot i això, la propietària de la botiga de Tacos, Emilia Flores, torna a treure el penjador al carrer, esperant que s'ompli i es buidi moltes vegades.

 Comentaris

envia el comentari