Reclamen mà dura contra el bisbe de Solsona per evitar donar "ales" a l'homofòbia

L'Observatori contra l'Homofòbia considera "perillós" que la Generalitat no sancioni el religiós emparant-se en la llibertat d'expressió
El bisbe de Solsona (Lleida), Xavier Novell | Europa Press

 

La decisió de la Generalitat de deixar sota el paraigües de la “lliberta d’expressió” el discurs del bisbe de Solsona, Xavier Novell, en què aquest associava la homosexualitat a la manca de presència de la figura paterna, ha generat disgust entre la comunitat gai de Catalunya. L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha considerat que amb aquesta decisió el Govern perd una oportunitat de sancionar una figura pública que amb les seves manifestacions contribueix a donar “ales” a l’homofòbia.

 

“Si personatges públics com ell [el bisbe] encoratgen a alienar als homosexuals, opinant que són fruit d’alguna malformació vital, persones incompletes que no han sabut desenvolupar la seva heterosexualitat correctament, estan donant ales a que altres posin en pràctica el seu discurs, agredint i discriminant a persones LGBTI pel fet de ser diferents, principalment pel fet de no ser heterosexuals”, asseguren Francisca Cifuentes i Cristian Carrer, psicòlegs de servei Atenció a la Víctima de l’OCH.


Cifuentes i Carrer opinen que és “perillós que aquestes narratives estiguin emparades sota la llibertat d’expressió ja que amaguen discursos d’odi i discriminació que poden comportar a una normalització de l’homofòbia si no hi intervenen accions més contundents”.

 

L’OCH emmarca el discurs de Novell dins el que s’entén com a discurs d’odi i per això defensen que aquests discursos “no poden estar emparats sota l’argumentari de la llibertat d’expressió pels riscos i conseqüències que poden comportar”. Aquesta opinió difereix amb la del Govern que després d’analitzar el cas ha conclòs que les paraules del bisbe són opinions i dubtes personals i jurídicament no poden ser considerades expressions vexatòries que incitin a la violència o actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic al col·lectiu LGTBI, segons la Llei a favor de l’eradicació de l'homofòbia.
Comentaris
Peter
I no seria més efectiu ignorar aquest tipus de manifestacions? Trobo que el que es fa es donar encara més publicitat, igual que amb el bus transfòbic. Els mitjans, sense excepcions, fan d'altaveu d'aquests missatges i els alimenten.
3
Caspalunya
En un nou país com el que volem no hi ha de tenir cabuda aquesta secta-loby que es dedica a considerar víctimes d'un trauma infantil-parental les persones que tenen una orientació sexual determinada. Al tribunal a retractar-se o a ser condemnat de forma exemplar per incitació a l'odi i la homofòbia. Prou salvadors, que se'n vagin a casa seva amb la seva repressió. Què fa Santi Vila que no presenta querella? És més greu pintar el vidre d'un bus que amenaçar els drets humans?
19
Moi
L'església encara té molt de poder i fa molta por a l'establishmen, no només a Espanya, a Catalunya també. Amb això queda demostrat que, malgrat tot el discurs i el posat del govern de Junts pel Sí, a casa nostra encara tenim un govern de fireta. I per cert, en no castigar aquest fet el govern incompleix la llei, i no la llei de Madrid sinó la del Parlament de Catalunya.
19
pol
identificar la comunitat gai només amb el que diu l'autoanomenat observatori contra l'homofòbia és un excès que desvirtua la realitat. aquest observatori és una associació LGTBI, com n'hi ha d'altres, amb la particularitat que és de les més minoritàries però amb nom pompós i ressó mediàtic desproporcionat. potser els periodistes haurien de demanar l'opinió d'altres entitats com Vileta, H2O, Som co Som, Lambda, ... per saber realment què pensen les persones LGTBI.
0
JRRiudoms
La llibertat d'opinió i d'expressió és un dret universal, no només per uns quants. Aquests que volen començar procesos per les idees alienes... Això de fer "mà dura", pels homes és bastant fàcil, per les dones, no tant... tot ha de quedar reduit a l'onanisme? Aquestes dues senyores, més que psicològues semblen funcionaries del tribunal de la Santa Inquisició. Atentament
23
Deixeu-li que ho provi
Que provi alguna altra cosa dura que no sigui la mà. Segur que li encantarà.
4
JKim
Portem uns anys que hi ha dols col·lectius que coaccionen a qui discrepa, i imposen la seva opinió. Aquí la llibertat d'opinó només exiscteix sagrada per aquests dos, un d'ella és elmoviment LGTBI (i alguna inicial más que posaran) Aquests es pasen el día demanant drets i llibertats, i libertad d'expressió que utilizan per atacar, denigrar i enfonsar tot aquel qui discrepi de l'opinó oficialista del moviment. Fins els ous. Malauradament amb el complexe i la por deos polítics i altri
14
Moi Moi
L'església encara té molt de poder.......si si i aviat el tindran els de les mesquites. Aquests si que et deuen molar. Aviat sabràs què és fanatisme de primera. Ara mateix el suposat fanatisme de l'Església és d'aprenents
6
Observador dels Observatoris
Qui coi és aquest anomenat pomposament Observatori Contra l'Homofòbia? No fotem el présses si us plau. També observen els negocis que es fan amb l'excusa de les perfomances LGBTI com les Prides?
3
vm
Què dmicratica que és aquesta organitzacio. També hem de fer el mateix amb els qui critiquen l'església? A sobre no ha apel·lat a l'odi... Faxas de lo políticament correcte/de l'hipocracia.
3
Som animals, no semi-deus (i lo de racionals està per veure).
Posats a no donar "ales", de un punt democràtic, no en donem a ningú, tampoc a aquests inquisidor Observatori a favor de gais i lesbianes, no tinc res contra aquesta gent, sempre que facin la seva vida, i no vulguin sotmetre a la societat sota la seva dictadura, només els animals humans, estem tant bojos, com per permetre que el poder de tota mena estigui regit per gent de mentalitat creuada o desviada, cap més animal del planeta ho fa, Quant las coses es volen fer massa be, ho estas fen malamen
2

envia el comentari