Perquè la pell de les dones s'arruga més que la dels homes i com evitar-ho

 

 

Un estudi científic explica perquè les dones desenvolupen més arrugues i més profundes al voltant de la boca que els homes a mesura que envelleixen.  

 

1. Una de les raons és perquè les dones tenen menys vasos sanguinis, amb la qual cosa, un menor flux de sang cap a aquella zona.

 

2. A més, els músculs al voltant de la boca estan més a prop de la pell que en els homes, i això fa que la tibantor de la pell sigui major i causi arrugues; i encara que el nombre de fol·licles pilosos és gairebé el mateix en ambdós sexes, els homes tenen més glàndules sudorípares per fol·licle pilós.

 

3. Les dones postmenopàusiques tenen un flux de sang reduït, la qual cosa també contribueix a línies d’expressió i a solcs i experimenten una reducció en la secreció de greix per part de les glàndules sudorípares. Malgrat això, les dones que reben la teràpia de reemplaçament hormonal tenen menys arrugues que les que no prenen hormones. 

 

4. Els experts assenyalen que el millor que qualsevol pot fer per mantenir la pell jove és evitar el tabac i el sol i mantenir la pell humida, utilitzant humectants i cremes per a la pell.
Comentaris

envia el comentari