Menges quinoa? Aquests 9 beneficis faran que l'estimis

 

La quinoa, que es pot consumir com amanida, en substitució de la pasta en les sopes, com a acompanyament, com a ingredient en les galetes, conté un alt nivell de proteïnes i entre la seva composició destaquen minerals com calci, ferro, magnesi, vitamines C, E, B1, B2 i niacina i fòsfor. Està plena d'aminoàcids, bàsics en el desenvolupament cerebral i conté Omega 6. Apta pels celíacs, és una important font de fibra soluble i insoluble i aporta molts beneficis. Fem una ràpida mirada:

 

  

 

1. Aliment antioxidant

  

 A través de la seva concentració en flavonoides, com la quercetina i kaempferol, la quinoa és un aliment antiedat, ja que aquests antioxidants ajuden a depurar l'organisme i millorar la salut.

 

  

2. Bon aliat per aprimar-se

 

El seu alt contingut en fibra i la gran aportació de proteïnes si la comparem amb altres cereals, sumat al baix índex glucèmic, fa que la quinoa sigui una gran aliada per perdre pes o per a persones amb diabetis. La fibra també ajuda a millorar el trànsit intestinal i prevé el restrenyiment. 

 

 

  

3. Aliment d'esportistes

 

Els minerals i proteïnes, fa que sigui considerat com un superaliment, pel que és bo per a esportistes com a font d'energia. La quinoa té el doble de proteïnes que altres cereals, i suposa un dels pocs aliments amb els nou aminoàcids essencials que el cos necessita per crear múscul i recuperar-se ràpidament dels entrenaments.

 

  

4. Colesterol a ratlla

 

Els alts nivells de fibra i lípids insaturats, converteixen a aquesta llavor en un suport per ajudar a controlar el colesterol

  

  

 

 

5. Millora la hidratació 

 

Està demostrat que l'alt valor en proteïnes la fa estupenda per a les pells seques, és una font d'hidratació. Es pot aplicar en forma de màscara: Per fer-ho cal bullir una mesura de quinoa per dos de llet durant 15 minuts i deixar refredar. Després s'ha de cobrir la cara amb aquesta mescla i que actuï mitja hora.

 

 

6. Millora l'aspecte del cos

 

  

Ajuda a millorar la salut i la bellesa, ja que en menjar-la combat la flacidessa, pel seu elevat contingut en proteïnes i vitamines. A més en millorar la musculació tensa la pell, de manera que ajuda a lluitar contra la cel·lulitis i les estries. També és perfecte per depurar.

  

 

  

  

7. Rebaixar migranyes

 

El magnesi relaxa les parets dels vasos sanguinis, fet que rebaixa la pressió arterial, pel que el consum de quinoa pot ajudar a combatre la migranya.

 

 

  

  

8. Actua com a antiestrès

 

Les infusions de quinoa baixen l'estrès, es pot prendre la infusió abans d'anar a dormir i així ens relaxarà mentre dormim.

 

 

  

9. Enforteix el cabell

 

La combinació de nutrients fa que el cabell es reforci i se suavitzi. Es pot aplicar com una màscara natural, barrejant la llavor bullida amb oli d'oliva i deixant-la actuar uns vint minuts sobre el cabell.
Comentaris

envia el comentari