L'Audiència de Barcelona arxiva la querella per insults a la xarxa a mossos morts mentre estaven de servei

El tribunal considera que són comentaris "absolutament irrellevants" i que els seus autors són 'trolls' que busquen "incendiar les xarxes"
L'Audiència de Barcelona | Europa Press

 

L'Audiència de Barcelona ha arxivat una querella contra diversos usuaris de les xarxes socials amb missatges que contenien insults contra un agent dels Mossos d'Esquadra atropellat mortalment a finals de gener del 2015 a Sant Quirze del Vallès i un altre que va perdre un mes abans després de ser envestir per un turisme a La Fulliola (Urgell).

 

El tribunal argumenta que aquests comentaris són "absolutament irrellevants" a ulls dels ciutadans com també ho eren els seus autors i que la reputació dels Mossos d'Esquadra "no hauria de veure's objectivament afectada" per uns missatges, dels quals el tribunal també en destaca que la seva "mesquinesa resulta patent i clara" . D'acord amb la interlocutòria, les expressions responen al "fenomen del trolleig" i al propòsit d'"incendiar les xarxes socials mitjançant la implementació de comentaris provocadors".


Els missatges es van publicar després de l'atropellament mortal d'un agent dels Mossos d'Esquadra el 31 de gener en un control d'alcoholèmia a Sant Quirze del Vallès. Al 31 de desembre del 2014, un altre agent va perdre la vida a La Fulliola (Urgell) i una companya va resultar ferida de gravetat quan estaven aturats amb el cotxe patrulla en una benzinera i un turisme els va envestir.
 

En aquelles dates, es van poder llegir missatges a la xarxa com "quina alegria, així haurien d'acabar totes aquests fills de puta. Avui brindarem", "ja podeu explotar com les crispetes" o "quan elles et donen una pallissa per no fer res i després menteixen.. un menys per a mi", entre molts altres.


El recurs contra l'arxivament de la causa (decretat pel jutjat d'Instrucció número 26 de Barcelona) va ser interposat pel Sindicat de Policies de Catalunya, el Sindicat de Mossos d'Esquadra, el Col·lectiu Autònom de Treballadors dels Mossos d'Esquadra i la Unió Sindical de Policia Autonòmica de Catalunya.Comentaris
Inde
Las varas de medir sufren alteraciones según por el costado que se mide.Una vergüenza teniendo en cuenta que los que sostienen las varas , son los mismos
Rex
Hagues sigut el comentari sobre un del PP i ja estarien tots a la preso.
Fidriko
Segur que ho he entès malament. Puc desitjar, alegrar-me’n i celebrar la mort de qui no em caigui bé escampar-ho als quatre vents.
Bacoretta
Una riota
sinto ploure
No passa res, com que no anava d'acudits sobre fascistes morts...
Francesc
Trobo que aquesta conclusió a la que ha arribat l'Audiència no té nom i és tant trist, tant escandalós i tant partidista que no trobo paraules. Llavors, podem fer el mateix amb la família reial?
Fidriko
El que al·lucina són els arguments del tribunal en la interlocutòria que justifica l’arxivament de la querella menystenint la víctima individual i també la col·lectiva (el cos dels mossos); es limita a renyar l’actuació dels qui han ofès alhora que els disculpa i fins i tot sembla beneir la pràctica del “trolleig” en internet, orientat a provocar, a molestar, a ofendre... Trollejar sobre una berruga al nas, pot passar però sobre una persona assassinada, home!

envia el comentari