Denuncien la tala massiva d'arbres centenaris al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Acusen l'Ajuntament de Sant Pere Pescador, la Diputació de Girona i la direcció del parc d'actuar amb "falta de coordinació"
Aiguamolls de l'Empordà | Visit Sant Pere

 

L'entitat ecologista Iaeden-Salvem l'Empordà denuncia la tala massiva de tamarius centenaris dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Asseguren que, durant unes tasques de neteja de la xarxa de recs a la platja de Sant Pere Pescador, han "destrossat" un important ecosistema natural protegit i adverteixen que afecta a la biodiversitat d'un sistema "molt fràgil". Els ecologistes responsabilitzen de la tala l'Ajuntament de Sant Pere Pescador i denuncia que la "falta de coordinació" entre administracions ha acabat amb els arbres arrasats. "Els treballs s'han efectuat amb maquinària pesant on el pas motoritzat està prohibit i han arrasat tota la vegetació i tamarius", afirmen en un comunicat.


Segons l'entitat, l'ajuntament ha actuat sense un projecte detallat i acusa els responsables del parc natural de no haver-lo exigit. "L'Ajuntament només va informar de la neteja prevista però el Parc no va demanar més informació i, sobretot, no va fer un seguiment i control de les actuacions i tampoc les va aturar a temps", ressalten. 

 

També carreguen contra la Diputació de Girona per subvencionar actuacions, especialment les que afecten espais protegits, sense demanar detalls. "El resultat evidencia la falta de coordinació entre aquestes administracions i la falta de sensibilitat pels nostres ecosistemes naturals", critiquen.


Iaeden-Salvem l'Empordà detalla que els tamarius centenaris talats a la vora dels recs són arbres adaptats a les condicions meteorològiques i de salinització del litoral que feien de connector ecològic, de refugi i d'espai de cria per a moltes espècies.

 

Per això, reclamen a les administracions que prenguin consciència del valor i de la importància de la protecció de la natura i de la biodiversitat. "A més, ens preguntem si el govern català, qui declara i manté els espais protegits, demanarà responsabilitats per a aquestes actuacions encara que la destrossa irreversible ja s'ha fet", conclouen.Comentaris
Pitxolí
La nostra Administració és tan «europea» que a la que et descuides...
3
Maria.
Qui ha signat el contracte per tallar-los? Qui ha enviat als treballadors de neteja a tallar-los? Qui ha donat l'ordre? Qui ha estat al càrrec? Envieu la causa al jutgat i que es trobi al culpable o culpables. Quin desgavell, amb tants funcionaris i tantes administracions i cap s'en responsabilitza. Pot-ser si es segueix els diners de qui ho ha pagat això els trobareu.
2
ona
Si ens carreguem l'ecosistema haurem d'anar a Madrit a viure i dedicar-nos a les finances. Quina pena d'administracions. Si us plau: Denúncia!
0
Pena de mort als assassins d'arbres centenaris
A Paris matar un arbre vell esta totalment prohibit. A Catalunya matar arbres centernaris es l'esport preferits dels proteccionistes i colaus de torn. Pena de mort pel que mata arbres, o es que la colau es més importat que un arbre centenari? Vida Vegetal o Vida animal, son exacatament el mateix amb els mateixos drets, o no?
6
Esc
Escolta pena de mort, vés a fer el troll a una altra banda, dement.
4
de trolls de mossen junqueras, quina pudos d'incens i bruticia
tu com bon ercista de la secta junqueril el troll amb sotana, estimes més un arbre mort que un pollastre mort, i es normal que votis erc, el partit dels sotaneros, au, baldufa pagada per mossen Junqueras, el que mai es canvia la sotana
6
Marcel D.
Quin desastre. Què fàcil és en aquest desgraciat país destrossar el paisatge i que baratet que surt per als energúmens que tan se'ls en fot.
0

envia el comentari