Critiquen "l'eliminació" del castellà del web dels Mossos

La plataforma Hablamos Español considera que es restringeixen els "drets lingüistics" dels ciutadans
El web dels Mossos d'Esquadra | EL MÓN

 

El col·lectiu Hablamos Español ha presentat sengles queixes al Defensor del Poble espanyol i a l’Observatori Estatal de la Violència sobre la Dona després de l’eliminació del castellà de la “pràctica totalitat” del contingut i aplicacions facilitat a la web oficial dels Mossos d’Esquadra. La web dels Mossos ofereix la pràctica totalitat del seu contingut en català, encara que també permet l’accés al contingut en anglès.


Segons Hablamos Español, l’eliminació del castellà coincideix amb el nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos. Des d’aquest col·lectiu, que va néixer amb l’objectiu de defensar els drets dels hispanoparlants, es considera que la policia catalana vulnera d’aquesta forma “els drets lingüístics dels ciutadans que prefereixen usar el castellà, única llengua sobre la qual la Constitució estableix presumpció de coneixement”.


La queixa presentada davant del Defensor del Poble espanyol ha estat remesa igualment a l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona en haver desaparegut de la pàgina informació en castellà relativa al pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica, incloent la gestió d’una aplicació específica per a la geolocalització de les víctimes.

 

“És lamentable la inacció de partits polítics que diuen defensar la igualtat de drets de tots els espanyols”, ha denunciat el col·lectiu, que ha censurat a més a més que s’hagin dedicat explícitament esforços “humans i econòmics” per a “restringir els drets” lingüístics dels ciutadans “sense que això suposi cap benefici per aquells que prefereixen usar un altre dels idiomes oficials”.Comentaris
Josss
No trobo el català a les webs de la guardia civil o la.policia espanuola.
Colons fent de colons
Han dit res de l'elimanació del català dels llocs web dels ministeris i organismes oficials espanyols, aquest col·lectiu d'hispans residents a Catalunya?
Cínics
Quina cara més dura tenen. I totes les webs estatals, pagades també amb els nostres impostos, que ens han negat el dret lingüístic des de fa anys?? Ens volen humiliar fins a límits insospitats.
fu man txu
Aplaudeixo la mesura d´eliminar el castella. Reciprocitat. Si volen el castella a les webs de Catalunya han de tenir el catala a les webs espanyoles. El colectiu Hablamos Espanyol te el nom equivocat, el nom de veritat es Imponemos el Espanyol.
fu man txu
Si el castella es llengua oficial a la futura Catalunya independent, aixo continuara passant. El CATALA unica llengua oficial de Catalunya (conjuntament amb l ´ARANES).
Karlus
Ni cas a aquests i a tots els feixistes. Fora els ocupants
Per si no parlen catala...
tenen l'angles !
No Cal
De espanyol res de res, castellà i prou. Que es això del "espanyol"?.
Falamos galego
Els qui parlen gallec, eúscar, asturià o lleonès i paguen impostos a l'Estat espanyol també poden demanar que a Madrís les webs les posin en aquestes llengües. O és que són ciutadans de segona?
Josep
Cal informar que la web mai ha disposat de la versió en castellà,per tant en cap cas ha estat el·liminada...
Gran germà
Pels vots negatius que hi ha (dos per comentari) ja es veu que el CNI només té dos feixistes intentant fer merder en aquesta web. Els altres deuen estar "ajudant" la Guàrdia Incivil
Miquel
Perque no trobo l'aranes a la web dels mossos? Aran idependent.

envia el comentari