Augmenta en un 40% el nombre de persones sense sostre a Barcelona

L'increment, segons l'Ajuntament de Barcelona, s'ha produït en els darrers vuit anys
El nombre de persones sense sostre a Barcelona ha agumentat | Fran Urbano (Flickr)

 

El nombre de persones sense llar i que dormen al carrer ha augmentat al voltant del 40% en vuit anys a Barcelona, segons dades de l’Ajuntament. Entre el 2008 i el 2016, el nombre de persones detectades per successius recomptes a peu de carrer i per la feina diària dels Servei d’Inserció Socials (SIS) del consistori mostren que mentre que al 2008 eren unes 658 les persones que pernoctaven al carrer, l’any passat eren 941.

 


Com a contrapartida, l’Ajuntament ha informat que el nombre de persones que dormen en recursos residencials especialitzats d’entitats socials i de l’administració municipal ha crescut encara més durant aquest període, en passar de 1.190 persones allotjades el 2008 fins a les 1.907 del 2016 (un augment del 60%).

 

“És un fenomen que creix tal com ha crescut la desprotecció social”, ha explicat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz.


La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) i l’Ajuntament de Barcelona organitzen la propera nit del 17 de maig el recompte de persones sense llar que pernocten a la ciutat. La nova edició del 2017 serà la primera que es farà des de l’aprovació del Pla de lluita contra el sensellarisme de Barcelona 2016-2020 i confia en poder aglutinar un altre cop més de 900 voluntaris per aconseguir fer un recompte exhaustiu de les persones que dormen al carrer o en recursos residencials específics.

 

El novembre de 2016 va entrar en funcionament un equipament d’allotjaments individuals amb serveis col·lectius per a famílies de 28 places i més recentment ha obert el centre de Cal Muns, al districte de Sants-Montjuïc, que compta amb 41 places per atendre persones sense llar amb problemes de salut mental.

 

A més a més, el proper mes de setembre està prevista la posada en marxa d’un centre residencial de 20 places per a nois i noies sense llar. Aquest any també s’acabarà la construcció d’un equipament residencial al carrer Tànger i d’un altre al d’Alí Bei, amb la previsió que tots dos entrin en funcionament al 2018.

 

El 76% de les persones que pernocten al carrer porten més d’un any en aquesta situació i fins a un 26% superen els tres anys, sumant els diferents episodis de la seva vida.Comentaris
LUIS
En Barcelona todo crece, ser una de las grandes ciudades del mundo, el que haya millones de seres humanos atentos a ella, tiene por desgracia tambien una parte mala, no todo son grandes inversiones inmobiliarias ni gasto de turistas de lujo. Lo malo no hay que obviarlo, hay que resolverlo o por lo menos paliarlo, pero no usarlo entre los de casa para perjudicarnos entre nosotros para regocijo de aquellos que de verdad detestan lo que significa Barcelona.
bernat
Realment des de que governa la sra. Colau veig molts més rodamons i sense sostre per Barcelona,,,o bé hi ha un efecte crida, o bé les accions del govern de la Colau són nul·les per paliar els desnonament i cada vegada hi ha més gent al carrer.
Flamala
La colau i el pixarelo no tenen temps per pensar en res mes que crear aquest nou partit que els fara pujar esglaons, i engrandir eks seus sillons.
Narcís ( ser pidolaire no hauria de permetre's , si més no, amb aquesta ' publicitat ' quasi promoció!) ( i .. com sabem de ser ciutadà de Catalunya .. i com sabem de no tenir mitjans?) ( massa conciutadans/ catalans complidors amb ca nostra són oblidats i .. diuen vinguí tot déu!)
Aquests necessitats .. són catalans? si ho són per què són així? són espanyols? si ho són per què no ' decoren ' son país? són estrangers? si ho són per què són captaires ací i no enllà? PD: si n'és fumut sobreviure .. com pot mantenir tres gossos?
I...
Tots son de casa nostra?
ciutada del mon
al de son de casa nostra , son essers humans, homo sapiens, sapiens i de la teua especie, si son catalans espanyols europeus o russos, no en te massa importancia nomes els feixistes tipo le pen, o els fatxas de falange de madrit que nomes donaven menjar als espanyols, els preocupa aixo a la bona gent d'esquerres, internacionalista i de progres ens dona el mateix, el lloc del mon per a on haja eixit, del forat de sa mare, la persona en questio, n'es important ,ademes es aleatori.
69
ciutada del mon ,..Si no te massa importancia,..perquè no els aculls a casa teva i els alimentes i els hi pagues tot?..un país, una ciutat, com una familia te un presupost per atendre els seus, sobre tot els que paguem impostos,...i no pot venir tothom a menjar del nostre plat, ho sento, fins i tot els animals que van d'acord amb la Natura, això ho entenen...però es veu que algunes bledas maternalistes no.

envia el comentari