La Caixa ret homenatge als investigadors mèdics

Isidre Fainé presenta la nova campanya de comunicació de l'entitat, que reconeix la importància de la recerca científica per preservar la salut de les persones
Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària 'la Caixa' | ACN

Isidre Fainé, president de La Caixa, i Jaume Giró, director general de la fundació bancària, han presentat avui al CaixaForum Madrid la nova campanya de publicitat de l'entitat, que gira al voltant d'una única paraula: 'Imprescindibles'. Enguany es vol donar veu als referents en el camp de la recerca d'excel·lència que treballen per donar resposta als grans reptes de la humanitat en temes de salut, amb l'objectiu de combatre les malalties amb més impacte al món.

 

  

Durant l'acte, que també comptava amb la presència de María Blasco, Valentí Fuster, Maite Mendioroz, Eduard Gratacós, Bonaventura Clotet i Pedro Alonso, s'han explicat les grans línies de recerca en què s'està treballant ara mateix, i han incidit especialment en la importància del mecenatge científic per poder continuar investigant i trobar les claus per resoldre les malalties que més afecten el conjunt de la societat.

 


Amb aquest plantejament, els espots recullen els testimonis de representants d'entitats que La Caixa impulsa en qüestions de gran transcendència, com ara crear fàrmacs contra el càncer, promoure la salut cardiovascular, descobrir noves vies per prevenir la malaltia d’Alzheimer, salvar la vida de milions de nens abans de néixer, aconseguir una vacuna contra la sida o erradicar la malària i altres malalties associades a la pobresa.

 

"Les campanyes de publicitat són molt més que una acció de difusió. Volem sensibilitzar la societat i mobilitzar-la, i ho fem a favor de la transcendència del paper que té la recerca i la importància del mecenatge en la lluita contra les malalties més esteses", assegura Fainé, que insisteix que l'entitat "reconeix la tasca imprescindible dels nostres científics i hi donem suport de manera molt decidida".


A la campanya —que arrenca aquest dissabte 8 de setembre— hi han col·laborat els doctors Josep Baselga, director mèdic de l’Hospital Memorial Sloan Kettering Cancer de Nova York i president del Comitè Científic Intern del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia; María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques; Valentí Fuster, director del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars i del Mount Sinai de Nova York; Maite Mendioroz, directora del Laboratori d’Epigenètica-Alzheimer de Navarrabiomed; Eduard Gratacós, director del Centre de Medicina Fetal de l’Hospital Clínic-Sant Joan de Déu; Bonaventura Clotet, director de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa, i Pedro Alonso, fundador d’ISGlobal i director del Programa Mundial de Malària de l’OMS.

 

La col·laboració amb totes aquestes entitats permet a la fundació bancària desenvolupar un paper com a líder de les institucions que impulsen la recerca del sector privat a Espanya. El Pla Estratègic 2016-2019 intensifica aquest suport triplicant el pressupost dedicat a la recerca fins assolir els 90 milions d’euros el 2019. Un esforç que converteix la Fundació en la segona d’Europa i la tercera del món en termes de filantropia.Comentaris
fu man txu
La Caixa?? No, gracies

envia el comentari