Això és el vermut

El Vermut és wermut, vermouth, vermú, vermuteria, Reus, herbes, donzell, flors, fruites, espècies, dolç, amarg, fortificat, sucre, daurat, rosat, negre o roig, tradició, familiar, social, terrassa, sol, mediterrani, llibertat, estat d'ànim, vi, bóta, reserva, a granel o a doll, entranyable, got baix, taronja, o llimona, o els dos, aperitiu, sifó, olives, escopinyes i patates xips, grandesa, joventut, vellesa, i bellesa, aromàtic, copa de còctel, negroni, manhattan, josefina, gastronòmic, fer el rapitenc, fer el vermut, fer la bicicleta, un “chispazo”, fer un sec, aperitiu, diumenge, festa, fal·lera, gresca, clàssic, missa, sardanes, i modern, vermut electrònic, hispter, trendy, cool, en fi, de moda…

Tot això i més és el vermut català. I aquest mes d'abril arriben els seus Premis Vinari, el certamen que reuneix el millor del territori i que ho posa tot sobre la mateixa taula. Aquests premis els fem amb el convenciment que l'interès sobre aquesta beguda atraurà els millors sommeliers, bàrmans, enòlegs i cuiners del país a treure el nas i a fer un glop (això sí, a cegues) per conèixer la varietat i diversitat de punta a punta del país. També pensem que ens ajudaran a valorar els esforços dels elaboradors per mantenir una fórmula secreta i un sabor únic. En aquesta primera edició s'hi presenten més d'una quarantena de referències, així que qui vulgui ja pot començar a fer les seves travesses, tot i que la incògnita està garantida. El plat fort vindrà el proper 24 d’abril, quan es destaparan els Premis Vinari, els millors de l'any, amb els quals brindarem per una llarga vida del vermut i per molts anys més als Premis Vinari dels vermuts catalans.
 




Comentaris

envia el comentari