El Fòrum Gastronòmic fa brillar els ors dels Premis Vinari 2017

Ester Bachs ha dirigit un tast de cinc dels màxims guardonats a la cinquena edició del certamen
El tast ha estat dirigit per Ester Bachs
El tast ha estat dirigit per Ester Bachs | G.A.

 

Els millors vins de Catalunya dels Premis Vinari 2017 han protagonitzat aquest diumenge una de les sessions del Fòrum Gastronòmic de Girona, coincidint amb el primer dia de l'esdeveniment. De la ma de la directora tècnica del concurs, Ester Bachs, s'ha ofert a les persones assistents un viatge per la Catalunya del vi a través de cinc dels vins guardonats amb un Vinari d'Or en l'edició d'enguany del certamen.  En concret, s'ha parlat i presentat els següents vins:  

 

  • Bancal del Bosc 2016, Vinyes Domènech (DO Montsant) - Vinari d’Or al Millor Blanc Jove
  • Los Ceps de la Via Verda 2016, Les Vinyes del Convent (DO Terra Alta), Vinari d’Or al Millor Negre Jove 
  • Vilarnau Gran Reserva Vintage (DO Cava), Vinari d’Or al Millor Escumós Gran Reserva
  • Maria Rigol Ordi Gran Reserva Brut Nature (DO Cava), Gran Vinari Escumós i Vinari d'Or al Millor Escumós d'Antigues Reserves 
  • Perelada Garnatxa de l’Empordà 12 anys 2004 (DO Empordà), Vinari d’Or al Millor Vi Dolç, Ranci i de Postres

 

La directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, ha estat l’encarregada de presentar la sessió, en què ha explicat que aquests guardons, que comptem amb la certificació oficial de la Generalitat de Catalunya, “s’han triat no pas en funció de la marca, les etiquetes o la informació prèvia, amb un tast a cegues fet per experts del país i també internacionals, que puntuen els millors vins del país inscrits als Premis”. Amb una sola sessió de tast, cadascun dels jutges pot arribar a tastar fins a 50 vins, ha explicat Vicens.

 

Ester Bachs, per la seva banda, ha convidant els més de 40 assistents a fer un “viatge per la riquesa vitivinícola del país, gairebé única al món, en què podem començar gaudint d’escumosos i acabar amb rancis i dolços, passant per blancs, negres amb criança, bombolles rosades o gran reserva, i fins i tot antigues reserves" -referint-se a escumosos amb més de 60 mesos de criança-, ha explicat Bachs, que ha remarcat que "som un país ric en sabors i en estils, una riquesa que es reflecteix en el patrimoni històric de les vinyes del país i que han preservat petits cellers i que han servit per preservar aquesta terra i la seva història".

 

El Fòrum Gastronòmic continua obert fins dimarts dia 21 de novembre amb moltes altres activitats, entre les quals, una xerrada sobre els policultius del vi, dirigida pel reconegut sommelier Josep Roca i una sessió de maridatges, on Eva Pizarro explicarà els criteris utilitza i quines harmonies busca entre vins i gastronomia en una sessió molt pràctica. 

 

La sessió ha estat presentada per la directora dels Premis, Eva Vicens
La sessió ha estat presentada per la directora dels Premis, Eva Vicens | G.A.

 




Comentaris

envia el comentari