Cartaví 2015: els 12 restaurants amb millor selecció de vi català

Els Premis Cartaví també han premiat les onze denominacions d'origen catalanes de vins

Aquest dimecres al vespre, a la Sala Gran del Palau Reial de Pedralbes de Barcelona, en un acte presidit pel Conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, s'han lliurat els guardons de la 7a edició dels Premis Cartaví.

S'han premiat els 12 restaurants que el jurat ha considerant que tenen les cartes de vins amb millor representació dels vins de les 11 denominacions d'origen catalanes.

L’objectiu del Cartavi és distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes.

Els guardons es distribueixen entre els restaurants que es classifiquen en 5 demarcacions, Barcelona Ciutat, i les quatre províncies; i en  3 categories diferents: Categoria A pels restaurants en els que el preu mitjà del menú supera els 35 euros. Categoria B per aquells en què el menú mitjà va dels 15 als 35 euros. I la tercera categoria és la C per aquells restaurant on el preu mitjà del seu menú és fins als 15 euros.

En el decurs de la seva intervenció, el conseller s’ha mostrat molt satisfet amb “la creixent presència dels vins catalans a casa nostra”, i ha recordat que aquest any el començàvem amb “una gran notícia, per primera vegada, els vins catalans són líders de vendes a Catalunya, amb un 33,7% del mercat, i superen el tradicional lideratge dels vins de Rioja, segons l’informe Nilsen de l’INCAVI".

Els restaurants premiats han estat:

Ciutat de Barcelona:

Categoria A


El restaurant guanyador és La Taverna del Clínic

Els restaurants finalistes són: Loidi, City Bar & Restaurant, El Suquet de l’Almirall, Restaurant Roig Robí i Restaurant Windsor.

Categoria B

El restaurant guanyador és La Llavor dels Orígens

Els finalistes són: Topik, La Clara, Etapes i Filburg.

La Categoria C queda deserta.


Província de Barcelona:

Categoria A


EI restaurant guanyador és Ca l’Ignasi de Cantonigrós.

Els restaurants finalistes són: Cal Carter de Mura, Restaurant l’Ó de Sant Fruitós del Bagès, Marisqueria Ladis, de Sant Fruitós del Bagès.

Categoria B

El restaurant guanyador és l’Era d’Arenys de Munt.

Els finalistes són Va de Vacus de Sant Cugat del Vallès, La Sarganta de Badalona i Hostal Abat Cisneros de Monestir de Montserrat.

Categoria C

El restaurant guanyador és La Gurmeteria de Terrassa.

Els finalistes són: Restaurant Diagonal de Pineda de Mar, Cap Capablanca de Sabadell i Can Panyella de Gelida.


Província de Girona:


Categoria A

El guanyador és el restaurant Vicus de Pals.

Els restaurants finalistes són: Les Cols d’Olot, Hotel Casamar de Llafranc i La Calèndula de Regencós.

Categoria B

El restaurant guanyador és l’Antaviana de Figueres.

Els finalistes són: Llevataps de Girona i la Quadra de Maçanet de Cabrenys

Categoria C

El restaurant guanyador és el Cafè Europa d’Olot.

Els finalistes és: Swing Gourmet Restaurant de Navata


Província de Lleida:

Categoria A

El guanyador és el restaurant La Boscana de Bellvís

Els restaurants finalistes són: Can Boix de Peramola, El Jardí de l’Alguaire d’Alguaire i Er Occitant de Bossòst

Categoria B

El restaurant guanyador és L’Estel de la Mercè de Lleida.

I els finalistes són: Formatgeria Pktus de La Seu d’Urgell , Cal Xirricló de Balaguer i La Guspira de Linyola.

La categoria C queda deserta.


Província de Tarragona:

Categoria A

El guanyador és el restaurant Les Moles d’Ulldecona.

I els restaurants finalistes han estat: Villa Retiro de Xerta, Els Tallers de Siurana, i Hotel Can Batiste de Sant Carles de la Ràpita.

Categoria B

El guanyador és el restaurant l’Hostal Sport de Falset.
Els restaurants finalistes són: Vell Papiol de Calafell, Nou Moderno de Vilalba dels Arcs, Piró de Gratallops

La Categoria C queda deserta.

El Premi Especial de l’Organització Cartaví 2015, enguany “vol distingir la suma d’esforços, la passió i la dedicació de milers de persones que han treballat i treballen per la qualitat dels vins catalans, que estimen el seu territori, la seva terra, amb passió i total dedicació, i que uneixen els productors i elaboradors dels nostres vins”. I ha estat atorgat a les Onze Denominacions d'Origen catalanes.




Comentaris

envia el comentari