Vadevi i Estones vins porten els colors del vi al Matí de Catalunya Ràdio

Sergi Montalà ha explicat perquè hi ha vins de colors diferents i amb quin tipus de raïm es fan
Sergi Montalà d'Estones Vins i Margalida Ripoll de Vadevi.cat

 

Els colors del vi han tingut el seu espai aquest divendres a Catalunya Ràdio.

 

Què fa que un vi sigui blanc o negre o rosat, i de quina manera s'elabora, és el que hem comentat al Matí de Xavi Freixas amb Sergi Montalà d'Estones vins. Un dels seus vins, el Petites Estones blanc va obtenir un Vinari d'Or en la categoria de Blancs Joves, en l'edició 2013 dels Premis Vinari i el vi que hem tastat avui, l'Estones PX, té un bronze de l'edició 2016. 

 

Montalà ha explicat que, per exemple, al Montsant molt dels vins blancs que s'elaboren són de raïm negre i que el paradigma seria el champagne francès que en la seva immensa majoria està fet amb raïm negre, el Pinot Noir i en canvi el seu color entraria dins la categoria dels blancs. 

 

Hi hem estat de 12h a 13h amb companyia del cuiner Oriol Rovira, responsable d'Els Casals a Sagàs, i el músic David Moreno.

 

El que hem parlat de vi ho trobeu resumit aquí. 

 

 

 

 

 

 




Comentaris

envia el comentari