De nit, a mà i només a una cara del cep, així és la primera verema d'Europa a Raimat

El celler de Costers del Segre dona el tret de sortida a la temporada de verema amb una forta aposta per la sostenibilitat i l'ecologia
Verema de Raimat 2017 | Raimat
 

La vinya familiar ​Raimat protagonitza, un any més, l'inici de la temporada de verema a Europa. De nit i amb la seva característica recol·lecció manual, la campanya 2017 presumeix de ser la més ecològica de la història del celler gràcies a l'entrada en producció eco de varietats com el xarel·lo, la garnatxa i el moscatell.

 

De nit, a mà i només una cara del cep

 

D'aquesta manera tan característica, l'equip de viticultura de ​Raimat selecciona el raïm, cep a cep, per tal d'obtenir expressions diferencials a nivell de gustos i aromes. Una minuciosa selecció manual que busca assegurar uns vins equilibrats i intensos. Així mateix, gràcies a les baixes temperatures de la recol·lecció nocturna, s'afavoreix a preservar les aromes i evitar fermentacions no desitjades.

 

Gràcies a les condicions climàtiques equilibrades que s'han donat aquest any a la zona, es preveu una collita de gran qualitat, que afavorirà un any més la producció de vins d'alta qualitat. 

 

Raíms de la primer verema 2017 a Raimat | Raimat

 

En paraules de Xavier Farré, director de viticultura de Raimat “les condicions climàtiques han estat molt favorables, tal com vénen sent aquests últims anys: si que vam tenir un juny molt calorós, però juliol ha estat típicament normal: calor de dia i temperatures suaus a les nits"​. I afegeix: ​"El raïm està sa, ha madurat molt bé i s'espera una qualitat excel·lent"​.

 

La collita que s’ha iniciat aquest dilluns recollint raïm de la varietat chardonnay destinada a l'elaboració de cava, arribarà al mercat aproximadament d’aquí un any i mig. La recol·lecció prosseguirà a ​Raimat amb la verema de ceps destinats a l'elaboració de vins blancs que s'allargarà fins a mitjans del mes de setembre i que finalitzarà amb la recol·lecció del varietats per vins negres a l’octubre.

 

Xavier Farré i Joan Esteve amb els primers raïms veremats | Raimat

 

Aquí podeu veure més imatges d'aquest inici de verema.

 

Raimat i la sostenibilitat

 

Raimat ha apostat molt fort en la viticultura sostenible, després de diversos anys de treballs d'adaptació del sòl, instal·lacions i processos de cultiu. ​"És la nostra manera d'oferir al consumidor vins de qualitat amb actitud, que expressin el nostre respecte per l'entorn; no entenem una altra manera de treballar la terra i els seus fruits" assenyala Farré.

 

El celler ha estat pioner des de la seva creació l’any 1914 en l'aplicació de sistemes de viticultura sostenible. L'any 2011 es va adherir al programa voluntari de reducció d'emissions de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic, sent el primer celler a fer-ho. 

 

Aquest mateix any, va ser una de les tres 3 cellers pilot de la iniciativa mundial Wineries for Climate Protection​. Participant activament en projectes europeus de la iniciativa Life des del 2012, el celler compta des d'aquest any també amb una Associació de Defensa Vegetal, orientada a millorar el monitoratge i seguiment de plagues.

 

Les pràctiques de viticultura sostenible i les tècniques de recol·lecció manuals atorguen la possibilitat a Raimat d'elaborar vins de més qualitat sense alterar l'equilibri del lloc on neixen.




Comentaris
Carles
No és bén bé així, a Montilla Moriles ja fa uns dies que van iniciar verema. I alguns petits elaboradors del sud de França també fa una setmana llarga que han començat amb els Muscats i Chardonnays.
1

envia el comentari