Vermut Dos Déus Reserva, millor vermut de Catalunya 2017

Aquest dijous s'han lliurat els Premis Vinari dels vermuts catalans al Restaurant Vermuteria Rofes de Reus
El Gran Vinari d’Or al Millor Vermut 2017 és per Vermouth Dos Deus Reserva del Cellers Bellmunt del Priorat | Jordi Play

 

Aquest dijous 11 de maig s’han donat a conèixer els guanyadors de la tercera edició dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans al Restaurant Vermuteria Rofes de Reus, un concurs que té el suport de l'Agència Reus Promoció. Les marques competien en quatre categories: vermuts blancs; vermuts negres; vermuts reserva; i altres estils de vermut; i durant l’acte s'han lliurat tres premis per categoria: or, al millor vermut; plata i bronze, als segons i tercers classificats. El vermut que ha tingut una millor puntuació ha estat el Dos Déus Reserva i per tant, s’enduu el màxim reconeixement del concurs, el Gran Vinari d’Or.

 

Aquest és el llistat de guardonats d’aquesta tercera edició:

 

Gran Vinari d’Or al Millor Vermut 2017

 

  • Vermut Dos Déus Reserva, Cellers Bellmunt del Priorat

 

En la Categoria de Vermuts Blancs

 

  • Or: Vermouth Padró & Co. Blanco Reserva, Vins Padró
  • Plata: Cori Blanc, Museu del Vermut
  • Bronze: Vermut Perucchi Blanc, Montana Perucchi

 

En la Categoria de Vermuts Negres

 

  • Or: Iris Rojo, De Muller
  • Plata: Vermut Myrrha Rojo
  • Bronze: Bertsolari, I Tant Vins

 

En la Categoria d’Altres Estils de Vermut

 

  • Or: Miró Rojo Fusión, Vermuts Miró
  • Plata: Vermouth Padró & Co. Dorado Amargo Suave
  • Bronze: Vermut de Falset, Cooperativa Falset- Marçà

 

En la Categoria de Vermuts Reserva

 

  • Or: Vermut Dos Déus Reserva, Cellers Bellmunt del Priorat  
  • Plata: Padró & Co. Reserva Especial, Vins Padró
  • Bronze: Miró Reserva Etiqueta Negra, Vermuts Miró

 

Altres Premis

 

  • Millor Vermut del 2017 per a còctels: Olave Rojo Reserva, Olave Vermouth
  • Premi Vinari 2017 al Millor Packaging de Vermut: Fot-li, d'Alegre Wines & Spirits 
  • Premi Time Out a la Millor Vermuteria: Vermuteria El Tano, de Gràcia

 

Els guardonats pels Premis Vinari dels Vermuts 2017 | Jordi Play

 

El premi al millor packaging de vermut ha estat patrocinat per Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. I el Millor Vermut del 2017 per a còctels ha estat triat –a cegues- per membres del Club del Bàrman de Catalunya. L’Olave Rojo Reserva ha estat l’escollit i ha esdevingut l’ingredient estrella del còctel “Reddis Spiritus”, que han creat especialment per a l’ocasió, i on s’hi combina el vermut amb licor d’avellanes, Ratafia dels Raiers, Ginebra Star Bombay i una branca de farigola llimonera. La decoració: una avellana pelada.

 

El Premi a la Millor Vermuteria, patrocinat per Time Out, ha estat per la Vermuteria El Tano, ubicada al Barri de Gràcia de Barcelona.

 

L'alcalde Carles Pellicer ha recordat durant l'acte de lliurament dels premis que l'Ajuntament de Reus dóna suport a aquest concurs des de l' Agència Reus Promoció i enguany també des de la Capital de la Cultura Catalana. L'alcalde ha subratllat “la importància del vermut com a element d’identitat de ciutat, un producte genuí estretament vinculat a la marca Reus i lligat a una llarga història comercial i de projecció internacional”.

 

Toni Albà presentant la gala de lliurament dels Premis Vinari dels Vermuts 2017 | Jordi Play

 

Per la seva part, la directora dels Premis Vinari Eva Vicens ha explicat que en aquesta edició s'ha constatat novament la descoberta de “noves fórmules, d’aquestes que es guarden gelosament en secret, i noves iniciatives que demostren que el vermut va molt més enllà d’una moda: és una beguda popular (i un costum arrelat a la nostra cultura), que uneix generacions, que reforça territori i que permet ensenyar un trosset de la nostra tradició arreu del planeta”.

 

Els Premis Vinari dels vermuts catalans és un projecte del diari de vins Vadevi.cat que inclou la col·laboració de la Regidoria de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, a través de l'Agència Reus Promoció i té el suport del Club del Bàrman de Catalunya, Gràfiques Varias i la revista “Time Out”. Nascut al 2015, el projecte pretén donar a conèixer i reforçar la producció de vermut que s'elabora arreu de Catalunya.

 

 




Comentaris

envia el comentari