Perelada obté el certificat 'Wineries for Climate Protection'

Aquesta és l'única credencial per al sector del vi en matèria de sostenibilitat
El celler ha reduït la petjada de carboni introduint millores com ara rebaixar el consum d'energia elèctrica | Perelada

 

La Federació Espanyola del Vi (FEV) i la ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, han fet entrega al celler Perelada del diploma que acredita l’obtenció del certificat Wineries for Climate Protection. Va recollir aquesta distinció Eugeni Llos, Director de Màrketing dels Cellers del Grup Perelada. Perelada esdevé així un dels nou primers cellers en obtenir un certificat d’excel·lència mediambiental que és l’única certificació específica per al sector del vi en matèria de sostenibilitat. En paraules de Christian Barré, president de la FEV, "no es tracta d’un segell més, ni d’un reclam, sino del reconeixement de la feina ben feta i de la millora contínua dels cellers en matèria mediambiental". 

 

El canvi climàtic afecta de manera especial a la vinya, molt sensible als canvis de temperatura, i suposa per als cellers l’amenaça d’un possible canvi en la qualitat i identitat dels vins. L’esquema de certificació Wineries for Climate Protection està orientat a la millora contínua i a la sostenibilitat actuant en quatre pilars fonamentals: reducció d’emisions de gasos d’efecte hivernacle, gestió de l’aigua, reducció de residus i eficiencia energètica i energies renovables. La ministra Isabel García Tejerina va subratllar que amb aquesta iniciativa es posa de manifest l’ambiciós compromís del sector amb el medi ambient: “El sector vitícola se situa a l’avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic, essent un referent de sostenibilitat per altres sectors”. També va voler felicitar “les empreses que han realitzat un esforç considerable i que avui es veuen premiades amb aquest reconeixement públic". 

 

En el cas concret de Perelada, el celler ha reduït la petjada de carboni introduint millores com ara rebaixar el consum d’energia elèctrica i contractant-ne el suministre a partir de fonts renovables, reduir el gramatge del vidre a les ampolles de cava, disminuir el pes del cartró als embalatges, optimitzar l’ús de l’aigua, instal·lar la iluminació amb LEDS i interruptors d’apagat automàtic. Ara, aprofondint en la continuïtat d’aquestes millores, es planteja la substitució de la caldera eléctrica per una de biomassa. "Per a Perelada la protecció del medi ambient és una de les línies estratègiques essencials i seguirem treballant per a que la nostra activitat sigui cada cop més sostenible. És per a nosaltres un gran honor que aquesta feina, iniciada ja fa uns quants anys, hagi estat reconeguda amb la certificació Wineries for Climate Protection", destaca Eugeni Llos.

 

Perelada ha estat compromesa amb el projecte Wineries for Climate Protection des del seu naixement el 2011, quan es va celebrar el primer simposi internacional per a reflexionar i intercanviar les experiències dels cellers amb l’objectiu de pal·liar i adaptar-se als efectes del canvi climàtic. D’allà va sortir el compromís comú de reduir en un 20% les emissions de CO2 el 2020 i altres nou punts inclosos a la Declaració de Barcelona. Es posava així la primera pedra per a la creació de l’esquema de certificació Wineries for Climate Protection, una norma amb la qual poder demostrar a partir de la verificació d’un tercer la feina que les empreses vitivinícoles fan en l’àmbit de la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible.

 

Comptar amb aquest certificat suposar tenir una eina específica per a demostrar d’una manera concreta, mesurable i independent el compromís real amb la sostenibilitat mediambiental i poder comunicar-lo a la resta de la cadena de valor del vi. Així, el certificat no només té avantatges reputacionals per a l’empresa, sino també competitius i fins i tot comercials en un sector en el que qüestions com la responsabilitat social corporativa en l’àmbit mediambiental són considerades cada cop més un valor afegit i un element de diferenciació.

 




Comentaris

envia el comentari