La DO Empordà organitza el primer concurs de garnatxes i vins rancis casolans

Els guanyadors es donaran a conèixer durant la tercera edició de la Fira de Vi Dolç DO Empordà
Els participants han de presentar les mostres abans del 13 d'abril | DO Empordà

 

El Consell Regulador de la DO Empordà ha convocat el 1er Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans que té com a objeciu fomentar el coneixement i divulgació d’aquests tradicionals productes. Al concurs hi poden participar tots els elaboradors de garnatxa casolana i vi ranci casolà que ho desitgin, entenent també com a elaboradors aquells que només facin el procés d'envelliment. 

 

Els participants han de presentar, a la seu del Consell Regulador de la DO Empordà, tres ampolles de 0,75l abans del dia 13 d'abril. La prova inclou dues categories: garnatxa i vi ranci. El jurat triarà el millor vi per cadascuna d’aquestes dues categories, premiant la millor Garnatxa d’Empordà i el millor vi ranci amb una bóta de castanyer de 60l. i un lot de vins de la DO Empordà.

 

La resolució del jurat es donarà a conèixer durant la tercera edició de la Fira de Vi Dolç DO Empordà que té lloc a principis del mes de maig a Figueres. Les bases del concurs es poden consultar al web de la DO Empordà www.doemporda.cat

 

La Garnatxa d’Empordà, és un vi de licor de qualitat, tradicionalment produït a l’Empordà i elaborat amb raïms de la varietat garnatxa (també anomenada lledoner) blanca, roja o negra. És un vi que conté certa quantitat de sucres residuals utilitzant tècniques com la sobremaduració dels raïms, la concentració del most per ebullició així com l’adició d’alcohol vínic abans de la finalització de la fermentació. Finalment l’envelliment oxidatiu li confereixen les aromes característiques i complexes que la fa tant especial.

 

El Vi Ranci és un vi on no hi queda gens o pràcticament gens de sucre residual, on s’hi pot haver afegit alcohol, i que ha envellit adquirint aromes i gustos propis del ranci.

 

 




Comentaris

envia el comentari