Les quinze millors cartes de vi de restaurants de Catalunya

L'acte de lliurament dels Premis Cartavi ha tingut lloc al Palau de Pedralbes i ha estat presidit per la Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el President de l'AVC, Valentí Roqueta, entre d'altres personalitats del sector
Foto de grup dels finalistes i guardonats als Premis Cartavi edició 2016 | AVC

 

Aquest dilluns 3 d'abril s'han lliurat els Premis Cartavi de l'edició 2016 en un acte que ha reunit un centenar de persones al Reial Palau de Pedralbes i que ha comptat amb l'assistència, entre d'altres, de la Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el President de l'Associació Vinícola Catalana -organitzadors del certamen-, Valentí Roqueta, així com altres autoritats i diversos presidents de les Denominacions d'Origen d'arreu del país. 

 

El certamen premia aquelles cartes de restaurant que tenen major presència de vi català. I, un any més, l'avaluació s'ha fet diferenciant els restaurants per categories: "A", identifica els restaurants de més de 40 euros; "B", els restaurants d'entre 20 i 40 euros; i "C" els qui ofereixen menús de màxim 20 euros. Dels cinquanta cellers finalistes, els guanyadors, per comarques i categories, han estat els següents: 

 

A les comarques de Tarragona

 

Categoria A: Hotel Villaretiro de Xerta

   Finalistes: Can Batista de Sant Carles de la Ràpita i l'Antic Molí d'Ulldecona

 

Categoria B: El Cairat, de Falset 

   Finalistes: Hostal Sport de Falset i Nou Moderno de Vilalba dels Arcs

 

Categoria C: Restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre

   Finalistes: Al Costat del Museu del Vendrell, Xivarri Tasca de Reus i Can Josep de Bot

 

A les comarques de Lleida

 

Categoria A: La Boscana, Bellvís 

   Finalista: L'Estel de la Mercè de Lleida

 

Categoria B: Lo Ponts, de Ponts 

   Finalistes: Casa Masover de Buira, La Huerta de Lleida i Resquitx de Golmés

 

Categoria C: 2007 Restaurant de la Fuliola

   Finalistes: L'Era del Salasse de Salàs de Pallars i La Cabana d'En Geli de Solsona

 

A les comarques de Girona

 

Categoria A: Vicus de Pals

   Finalistes: La Calèndula de Regencós i Es Portal Hotel Gastronòmic de Pals

 

Categoria B: Llevataps de Girona 

   Finalistes: Bocam de Figueres; Mas Romeu de Lloret de Mar i La Quadra de Maçanet de Cabrenys

 

Categoria C: Cal Músic de Figueres 

   Finalistes: Macabeu de Palamós i Brots de Vi de Girona

 

A les comarques de Barcelona

 

Categoria A: Ospi, Sallent 

   Finalistes: Restaurant L'Ó de Sant Fruitós del Bages; Cal Ton de Vilafranca i Ca l'Ignasi de Cantonigrós

 

Categoria B: El Cigró d'Or, Vilafranca del Penedès 

   Finalistes: L'Era d'Arenys de Munt; Hostal Abad Cisneros de Monestir de Montserrat; Vinnari d'Igualada 

 

Categoria C: La Gurmeteria, de Terrassa

   Finalistes: Restaurant Diagonal de Pineda de Mar; Clos d'En Pep de Sant Pere de Riudebitlles i Il Picarolo de Sant Sadurní d'Anoia

 

A Barcelona ciutat

 

Categoria A: Windsor 

   Finalistes: La Taberna del Clínic i Roca Moo 

 

Categoria B: La Llavor dels Orígens 

   Finalistes: Topik, Restaurant 2254

 

Categoria C: Ajoblanco 

   Finalistes: Taperia Princesa i l'Anxoveta 

 

Enguany, a més, s'ha lliurat el Premi Cartavi especial al reconegut sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca de Girona. Roca ha agraït la menció dient que és "un afortunat de poder ensenyar el que fem al món". "El panorama dels cellers ha canviat moltíssim en els últims anys i em sento molt orgullós de ser-ne ambaixador", ha afegit. 

 

Valentí Roqueta feia aquest balanç de l'actual edició:  "Estem molt satisfets d'aquesta vuitena convocatòria que ens permet un any més continuar estrenyent els llaços entre cellers, restaurants i consumidors. Creiem que fa falta aquest tipus d'accions per a empatitzar més amb el consumidor final i donar-li a conèixer els vins tan singulars i excepcionals que es fan a Catalunya". I afegia: "El vi és el fil conductor de la història d'un país i ensenya el cantó més humà de les persones que el fan".

 

El jurat de l’edició d’enguany ha estat format per Ramon Sentmartí, Director General de Prodeca, Anna Vicens, Presidenta de l’Associació de Sommeliers de Catalunya, Pere Chias, President del Gremi de Restauració de Catalunya, Paco de la Rosa, Vocal l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Domingo Valiente, Secretari General de FIVIN, Xavier Agell, Coordinador General de l’INCAVI i Xavier Pié, President la D.O Catalunya. Tots ells han analitzat i decidit els guanyadors entre els 50 restaurants finalistes que havien escollit els jurats territorials. 

 

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a consumidors,  restauradors i sommeliers a potenciar el consum vi de la nostra terra, en especial, als restaurants del territori català. CARTAVI  compta amb  la col·laboració de l’INCAVI, de l’Associació Catalana de Sommeliers i de FIVIN.




Comentaris

envia el comentari