Nova anyada del Gaintus One Night’s Rosé de l'Heretat MontRubí

El celler continua apostant per vins monovarietals i per les varietats autòctones

Surt al mercat el Gaintus One Night’s Rosé 2016, la segona anyada del vi rosat del celler MontRubí, fet amb sumoll 100%. 

 

Aquest vi, que pren el nom del fet que la verema es fa en un sol dia i es premsa en una nit -fent una maceració en la qual s’han conservat les pells del raïm per donar-li així un lleuger color rosat-, és una mostra més de la vocació innovadora de MontRubí, que persisteix en l’elaboració de vins monovarietats de varietats autòctones com la sumoll.

 

Aquest rosat fermenta en dipòsits de ciment de 700 litres amb forma d’ou, on s’ha realitzat un batonnage de lies fines durant tres mesos, de manera que el vi està en contacte amb les restes sòlides que queden del raïm després de la fermentació i el batonagge no és altra cosa que la tècnica que permet que aquestes lies quedin en suspensió. 

 

Segons la defineix el celler, la sumoll és una varietat caracteritzada per una gran frescor i acidesa que aporta en aquest vi records a fragàncies i amb notes de pètals de rosa, florals i herba fresca. 

 

 




Comentaris

envia el comentari