VadeVi
Jazz-The Story, primer cap de cartell confirmat del Vijazz 2017
  • CA
La banda es reuneix per celebrar els 100 anys del primer disc de jazz | Cedida

!--akiadsense-->

El febrer de 1917 es va publicar el primer disc on apareixia la paraula “jazz” impresa. Ara, coincidint amb el centenari d’aquell primer àlbum, el Banc Sabadell Vijazz Penedès inaugura la seva 11a edició (prevista pels dies 7, 8 i 9 de juliol) amb l’espectacle Jazz-The Story. Celebrating 100 years of jazz recording, a càrrec del conjunt nord-americà que s’ha reunit de nou expressament per l’aniversari i que ha treballat amb artistes de l’alçada de Ray Charles, Art Blakey, Frank Sinatra o The Rolling Stones, entre molts altres.

Pere Pons, director artístic del Vijazz, ha destacat que “a banda de ser una proposta exclusiva d’alta volada, és una manera immillorable de celebrar aquest centenari. Tant per l’esperit popular del Vijazz, com per satisfer els paladars més exigents dels amants de la bona música i dels millors vins i caves”.

La banda, que començarà la seva gira per Europa divendres 7 de juliol a l’escenari principal del Vijazz, oferirà un recorregut magistral pels diferents estils que han marcat l’evolució del jazz. Des dels anys 20 i 30 amb el ragtime i el swing, fins el bebop dels 40, el cool dels 50 i les noves formes que sorgeixen a partir dels 60 amb el jazz modal o el free, passant per les fusions amb la bossa nova, el latin i el rock.

Sota la direcció artística de Vincent Herring, destaquen noms d’absoluta referència com els saxofonistes James Carter i Eric Alexander, els trompetistes Jon Faddis i Jeremy Pelt, i el trombonista Steve Turre. I completa la banda una secció rítmica de divisió d’honor formada per Mike Ladonne, al piano i als teclats; Kenny Davis, al baix, i Carl Allen, a la bateria.

A més de 90 minuts de música en directe, l’espectacle integrarà també la projecció d’imatges de les diferents etapes que es representaran, i que aniran acompanyades de la veu de Nicholas Bearde.

Jazz – The Story es va estrenar el passat mes de gener al mític club Birdland de Nova York i ha estat aclamat com un dels muntatges més brillants que s’han generat al voltant de la música jazz. Un viatge musical i vivencial al voltant de la història d’una música que segueix bategant a càrrec d’alguns dels seus exponents més rellevants.

Informació pràctica del concert

Jazz – The Story. Celebrating 100 years of jazz recording

Dia: Divendres 7 de juliol 2017

Hora: 22.30

Lloc: Plaça Jaume I, Vilafranca del Penedès

Preu: Gratuït. Tot els concerts que s’organitzen durant el Vijazz són gratuïts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa