El Bages debat sobre el model actual d'enoturisme

Jornada tècnica prevista per dilluns 27 de març a l'Escola Agrària de Manresa
A la tarda es preveu una visita a les tines de pedra seca de la Vall del Flequer | DO Pla de Bages

 

L'Escola Agrària de Manresa acollirà el proper dilluns 27 de març una jornada tècnica sobre l'enoturisme al Bages. Una trobada on debatran sobre el significat d'aquest nou model de turisme experimental i creatiu que combina gastronomia, turisme rural, cultura, i sobretot, vi; a la vegada que donarà als assistents una oportunitat per conèixer millor el territori vitivínicola del Pla de Bages. La DO d'aquest territori dóna cobertura a un total de 14 cellers, la major part del qual són explotacions familiars.

 

Programa de la jornada 

  • 9.30h Inscripcions i lliurament de la documentació
  • 10.00h Presentació de la Jornada a càrrec de l'Il·lm. Sr. Valentí Junyent, alcalde de l’Ajuntament de Manresa; Josep Canals, conseller de turisme del Consell Comarcal del Bages; i Joan Soler, president de la DO Pla de Bages.
  • 9.45h Introducció. Què és l’enoturisme? Amb Marc Bernadich, responsable de l'àrea d'Emprenedoria i Innovació i professor dels estudis d'Empresa de la FUB.
  • 10.00h Visió des del camp i el celler elaborador. Amb Joan Salvador Vernet, vitivinicultor i propietari del celler Vermunver.
  • 10.40h Oportunitats per a restaurants, allotjaments i altres empreses. Amb Lluís Tolosa, sociòleg i escriptor, autor de guies d’enoturisme.
  • 11.10h Torn de preguntes
  • 12.00h El paisatge vitivinícola, un actiu cultural i econòmic. Amb Miquel Vidal, doctor arquitecte, màster en arquitectura i paisatge UPC, president del CEPvi i director del VI Congrés Art i Paisatge.
  • 12.40 h Emprenedoria i màrqueting de l’enoturisme. Amb David Esteller, gerent i consultor turístic a Touristlab.
  • 13:10h Torn de preguntes
  • 13.30h Dinar – Networking
  • 15.30h Desplaçament a les tines
  • 16.00h Visita a les tines de pedra seca de la Vall del Flequer. Amb Ricard Vilalta, soci cofundador de Bagesterradevins.cat
  • 18.00h Fi de la Jornada

 

L'activitat és gratuïta però cal inscriure's prèviament omplint el formulari del següent enllaç o contactant amb l’Escola Agrària de Manresa (93 874 90 60 ccagraria.manresa@gencat.cat). També donen l'opció d'inscriure's a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat. El preu del dinar és de 15€ i per assistir-hi cal fer reserva de plaça abans del 22 de març coincidint amb el moment de la inscripció. 

 

Fitxa tècnica:

Jornada tècnica: Enoturisme al Bages. Del raïm a la copa

Dia: Dilluns 27 de març de 2017

On: Escola Agrària de Manresa (Av. Universitària, 5-7 (Edifici FUB)) 

 




Comentaris

envia el comentari