Els periodistes del vi espanyols escullen dos caves, un vi i una ginebra catalans com els millors de l’estat

Andalusia amb vuit marques i Galícia amb set són les comunitats autònomes que s’emporten més guardons

  

Els membres de l’Associació espanyola de periodistes i escriptors del vi, l’AEPEV han triat en la seva vuitena edició, els millors vins i espirituosos de l’estat.

 

En una votació a doble volta en la que hi han pres part més del 90% dels seus membres, han hagut de decidir entre les 1055 marques proposades en la primera fase del concurs.

 

A la final hi van arribar 143 vins i 41 espirituosos, dels quals 20 eren catalans, i es van escollir en funció d’11 categories.

 

Finalment els vins i escumosos catalans que han aconseguit estar entre els escollits són:

 

Milmanda 2012 de Cellers Torres. DO Conca de Barberà

Recaredo Turó den Mota 2005. DO Cava

Gramona Imperial Brut Gran Reserva 2008. DO Cava

 

I en el capítol d’altres espirituosos hi trobem la ginebra Gin Mare Col·lecció d’autor de Destilerías MG de Vilanova i La Geltrú.

 

 

Andalusia amb vuit vins i espirituosos i Galícia amb set són les que tenen més premis, després hi ha Catalunya i Castella i Lleó amb quatre marques, Castella-La Mancha i València tenen tres marques premiades, Extremadura dues i Navarra i el País Basc, una.

 

El vi més votat, amb 115 punts ha estat Don PX 1986 Gran Reserva de la DOP Montilla-Moriles, després Pago del Vicario Petit Verdot  Rosado 2015, Vi de la Tierra de Castilla, amb 110 punts i Gramona Imperial Brut Gran Reserva 2008 amb 101 punts, que és l’escumós més votat.

 

Els premis es lliuraran el proper mes d’abril a Moriles, a Córdova.

 

Podeu consultar el palmarès complert aquí.




Comentaris

envia el comentari