Un vi de la Conca, el millor de l'Estat segons el Ministeri d'Agricultura

El Grans Muralles 2010 del Celler Miguel Torres s'emporta el reconeixement per unanimitat
Grans Muralles 2010 de Torres. | Cellers Torres

 

El Ministeri d'Agricultura ha concedit el premi al millor vi del 2017 al Grans Muralles 2010 de la DO Conca de Barberà del celler Torres. El "Premio Alimentos de España al Mejor Vino año 2017" ha estat concedit per unanimitat del jurat en aquesta acció de suport del Departament al producte i al sector vitivinícola en general.

 


El Gran Muralles deu el seu nom a les muralles que protegien el Monestir de Poblet de les guerres i els mercenaris. Es tracta d'un negre amb graduació de 15% vol, que s'ha elaborat amb raïm de les varietats garnatxa negra, monastrell, querol, carinyena i garró, i que neix de vinyes ubicades en sòls pedregosos formats per capes de graves de pissarres.

 

Per la seva elaboració, passa entre 15 i 20 dies macerant amb les pells, fermenta a 26 graus durant 12 dies i la criança o envelliment el fa en bótes noves de roure francès durant 18 mesos. 

 

 


El cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes en el Penedès. Des dels seus orígens el 1870, ha aconseguit unir tradició i innovació amb l'objectiu de liderar el sector del vi i del brandi, elaborats amb un rigorós respecte pel medi ambient.

 

Cellers Torres té 2.432 hectàrees de vinyes, dels quals 2.000 són a l'Estat espanyol en les Denominacions d'Origen Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Penedès, Priorat, Rías Baixas, Ribera del Duero, Rioja i Rueda; 400 a Xile i 32 a Califòrnia, i ocupa més de 1.300 persones. Els seus vins es troben a més de 150 països.

 

 Comentaris

envia el comentari