Un crític madrileny reconeix el "boicot silenciat" als vins catalans

Federico Óldenburg, un dels principals referents dels mitjans de Madrid, considera "absurd" que els cellers catalans tinguin dificultats per distribuir els seus productes a causa del seu origen

 

"Considero tremendament injust, absurd i perjudicial -per al conjunt del sector vinícola espanyol- el que està succeint amb els vins catalans a Madrid i a d'altres regions d'aquest malmès país anomenat Espanya", afirma -conscient d'entrar de ple en la polèmica- el crític Federico Óldenburg, col·laborador en matèria de vins d'alguns dels principals mitjans de Madrid, com El Mundo o Expansión. Óldenburg es refereix obertament al "silenciat boicot als productes catalans que està tenint lloc a Madrid".

 

El crític es posiciona públicament contra aquest boicot silenciós perquè, al seu parer, "els vins, la gastronomia i qualsevol altra expressió de la cultura catalana ha de ser respectada, apreciada i gaudida per tots els espanyols, sense que importi quina sigui la seva posició respecte a la consulta independentista que s'està debatent aquests dies". Federico Óldenburg és conscient que la seva opinió serà criticada: "No faltarà sens dubte qui pensi que no hauria de ficar-me en aquests embolats, però quan m'assec a una barra i m'expliquen que un vi com Macizo 2010 té serioses dificultats per vendre's a la capital del regne, la sang em bull".

 

Aquesta reflexió, titulada "Macizo 2010, un blanc per reconciliar-se amb Catalunya", encapçala la crítica d'aquest vi, un blanc del Penedès -sota DO Catalunya- que Óldenburg considera "molt per sobre dels mesquins interessos polítics, sobiranistes o centralistes, tant se val".

 

La crítica s'ha publicat a Gastroactitud, un mitjà que es defineix com a "club de foodies" i és, des de fa quatre anys, un dels referents de prestigi de la crítica gastronòmica i vitivinícola a Madrid.
Comentaris
Per quan un Freixenet Carta Magna, a les espanyes els hi agradaria molt.
2
Joanb
Per compensar-ho, nosaltres a casa ja fa temps que només consumim vins catalans, de qualsevol de les nostres DO's. I, debó, tenim uns vins de primera per gaudir-los d'allò més. No ens calen ni riojas, ni riberas duero, ni cap altre d'aquests.
2
Aqui tambe fem boicot als vins de fora de Catalunya, jo ja fa molt de temps que sols compro vins de la nostre terra
1
xup
es que ha Madriz no han tingut mai gust per les coses bones, es vagin foten la riojitis i la riberitis
0
Dolors
Al vi, als formatges, fuets i botifarres....l'oli d'arbequines, etc. a tants i tants productes que podrien promocionarse i tenir una gran sortida arreu del món.
0
Luck
Fa molt anys que a casa només comprem vins caralans i mai cava "Fatxanet"
1
Ramonet
I sinó,el Collection de Perelada,que és un blanc excepcional (i que es fotin el verdecu on els càpiga....)
0
Rocaguinarda
Aneu-vos preparant per comprar vi de la República Catalana!
0
enric
En un mon globalitzat certes actituds son anacròniques. Part dels vins i caves catalans s'alimenten de most que ve d'Espanya; el nostre país no dona per tant. Així doncs, aquest boicot els hi explota a ells, a la cara ¡ Absurd1
0
Catala emprenyat
A casa ja fa temps que passem sempre que és possible de productes fets a fatxilandia. Només cal fixar-se a l'etiquera i made in spain rien de rien.. acs
1
Maria
No solament vi, no cal comprar res de qui tant ens estima
0
Jo també trio primer
els productes de proximitat. Siguin frescos o de conserva.
0
Gràcies, senyor Oldenburg
Cal donar les gràcies a aquest crític que diu sense embuts el que pensa. Vingui quan vulgui a Catalunya que sempre serà benvingut com ho son els s enyors Cotarelo, Moreno Cabrera, etc, o els actors i cantants José de Diego, Victor Manuel, Ana Belén, etc. Ah! En Serrat ja es pot quedar a Madrid amb el seu amic Boadella. No els trobarem pas a faltar...
0

envia el comentari