Pater 2013 i Molí dels Capellans Trepat 2014, els millors de la Guia de Vins 2017

El Foyer del Teatre del Liceu acull aquest dilluns un showroom amb un centenar de referències puntuades per sobre dels 9,50 punts

La novena Guia de Vins de Catalunya ja és al mercat. I arriba amb la tradicional puntuació dels vins avaluats a cegues, que enguany han estat 1.381 d'arreu de Catalunya, però també amb algunes novetats. Novetats com per exemple que Cossetània Editorial i el Punt Avui són enguany els editors de la publicació i que el preu de venda al públic passa a ser de 19,90€ (quan l'edició anterior tenia un cost de 28,50€). 

  

  

"Després de nou anys de lluita -deia la coautora de la guia, Sílvia Naranjo- dic amb orgull que ens alegrem d'haver vist una evolució positiva en aquest sector. Aquest vi és la representació de Catalunya al món", afegia. 

  

  

Durant la presentació de la Guia s'ha fet el lliurament dels premis als vins millor puntuats de l'any per categories. Enguany, aquests reconeixements han estat per a: 

  

  

Premi La Guia 2017 al Millor Vi. Ex aequo amb 9.86 punts

  • Pater 2013, Ficària Vins, DO Montsant
  • Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.

Premi La Guia 2017 Millor Vi Negre. Ex aequo amb 9.86 punts

 

  • Pater 2013, Ficària Vins, DO Montsant;
  • Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.

Premi La Guia 2017 al Millor Vi Blanc. Ex aequo amb 9.82 punts

 

 

  • Microvi C. Blanca Collita Tardana Acàcia 2015, La Vinyeta, DO Empordà
  • Matraketa Blanc 2015, Ficària Vins, DO Montsant
  • Vinum Verum Cartoixà 2015, Terroir al Límit, DOQ Priorat
  • Collbaix Singular Blanc d’Àmfora 2013, Celler El Molí, DO Pla de Bages

Premi La Guia 2017 al Millor Vi Escumós:

 

  • Mestres Mas Via Vintage Brut Gran Reserva Màgnum 1997, Caves Mestres, DO Cava, amb 9.83 punts.

 

Premi La Guia 2017 al Millor Vi Dolç: 

 

  • Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l’Empordà, Celler Martí Fabra, DO Empordà amb 9.81 punts.

 

Premi La Guia 2017 al Millor Vi Rosat

 

  • Cal·ligrama, Celler Aixalà Alcait, DOQ Priorat, amb 9.65 punts.

 

En les categories de premis honorífics:

 

  • Premi La Guia 2017 Trajectòria: Josep Bujan.
  • Premi La Guia 2017 Territori: Bodegas Puiggròs.
  • Premi La Guia 2017 Futur: Aliances per la Terra.
  • Premi La Guia 2017 Informació al Consumidor: Recaredo.

Ficària Vins ha estat un dels cellers més guardonats, amb el Matraketa Blanc 2015, com a millor blanc; i el Pater 2013 com a millor negre i com al vi més ben puntuat de l'any, juntament amb el Molí dels Capellans Trepat 2014. 

  

  

El seu responsable, Jaume Roca, ha dedicat el premi al seu pare qui, segons ha explicat, "ha sabut cuidar les garnatxes de manera que ens ha permès fer aquests vins". Amb al premi a la ma, manifestava que "és una satisfacció enorme que es valori així la nostra feina. Aquest vi vol ser l'expressió de la varietat, del terroir tal com s'expressa a la nostra comarca", ha afegit en declaracions al vadevi.cat.  

  

  

Jordi Masdéu, del celler Molí dels Capellans, es mostrava sorprès pel premi, sobretot pel fet de ser un producte elaborat amb trepat. "Estem contents perquè aquest reconeixement ajudarà a posar el trepat al lloc que li pertoca i espero que contribueixi a posicionar aquesta varietat i els vins que fem a Conca de Barberà". De fet, el vi guanyador es ven majoritàriament als Estats Units (un 70% aproximat de la producció) i ara el productor vol que el vi guanyi espai de mercat a Catalunya. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Comentaris

envia el comentari