Més música amb denominació d'origen, al tercer «Born de Cançons»

Divendres 3 de febrer es reprèn aquest cicle que enguany dóna el protagonisme a les dones

 

La cultura musical i vitivinícola són transversals i universals. Totes dues són capaces de despertar els sentits i de traslladar a escenaris, paisatges i històries molt diferents. I aquesta diversitat musical de Catalunya és, també, un reflex de la diversitat de les denominacions d’origen (DO) catalanes, totes amb un caràcter, una identitat i unes peculiaritats que les converteixen en una expressió del territori. Són petits relats de vinya que s’associen a la cançó, i tots tenen en comú una procedència i un sentit.

 

Així es presenta la tercera edició del "Born de Cançons", un cicle organitzat i produït per El Born CCM en el qual s'hi combina la música i el vi. La propera edició està a punt d'obrir portes i oferirà un complet programa entre els mesos de febrer a juny d'aquest any. En total, s'oferirà una vintena de concerts -sota la direcció artística del Grup Enderrock i el Taller de Músics-, combinats amb vins de les diverses DO de Catalunya, gràcies en aquest cas a la col·laboració d’Emovins i l’INCAVI. 

 

Enguany, el cicle donarà el protagonisme i visibilitat a veus femenines, solistes o líders de grups que tenen certa trajectòria sobre els escenaris. Veus femenines que trobaran el complement idoni amb vins que surten de projectes liderats també per dones. I és que segons explica al Vadevi.cat Sol Roig, responsable d'Emovins, en cada edició es busca connexió entre el vi i el grup, generant així "una unió de territori" i reforçant a més a més, la difusió i apropament de la cultura del vi a persones de diversos àmbits.

 

Després de les dues primeres edicions, el balanç que en fan és molt positiu ja que s'ha aconseguit el 90% d'ocupació en cada concert. Concerts als quals es pot assistir a preus molt populars: 10€ per sessió, que es redueixen a 6€ si les entrades es compren de forma anticipada. Alguns d'ells, per cert, són gratuïts. 

 

La relació de concerts i DO que hi posaran el vi en aquesta tercera edició és la següent:

 

3 febrer        Les Kol·lontai DO Conca de Barberà
9 febrerDonallopDO Empordà
17 febrerLluís Llach presenta Terra i CulturaDOQ Priorat
24 febrerMariona SagarraDO Alella 
24 marçLes Sueques DO Penedès 
7 d’abrilBikimelDO Pla de Bages 
21 d'abril Gener + Las Reinas MagasDO Terra Alta
28 d'abrilJoan Chamorro: La Màgia de la Veu & Jazz Ensemble     DO Montsant
19 maigMireia Vives i Borja PenalbaDO Costers del Segre   
2 de junyDolo BertránDO Cava
30 de junySense SalDO Catalunya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Tots els concerts tindran lloc a les 20h a la Sala Moragues de El Born Centre Cultural. Més informació i reserva d'entrades aquí. 

 

 

 
Comentaris

envia el comentari