La Verema Solidària busca veremadors compromesos amb la "justícia social"

Els fons que es recaptin amb aquesta iniciativa es destinaran a dues entitats socials que combaten la pobresa i l'exclusió social
Celler Credo. Passejada a vinyes | VEREMA SOLIDÀRIA

 

La Verema Solidària, la iniciativa que uneix territori, vi i responsabilitat social per captar recursos per a entitats que combaten la pobresa i l’exclusió social, ha donat el tret de sortida a la campanya i ja admet inscripcions per participar-hi i donacions. La iniciativa, que aquest 2017 celebra la seva segona edició, permet escollir els participants entre quatre dates i cellers de l’Empordà i el Penedès.

 

  

Les dates i els cellers en els quals es podrà participar en la verema solidària són dos cellers de l’Alt Empordà: La Vinyeta (2 de setembre) i Cooperatiu d’Espolla (30 de setembre). I dos més del Penedès: Credo (16 de setembre) i Raventós i Blanc (17 de setembre). La Verema Solidària és “una experiència que vincula territori, vi i sensibilitat social”, expliquen els seus promotors. Els participants s’impliquen en la verema, gaudeixen d’un dia a la vinya i, al mateix temps, aporten fons per a entitats que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social.

 


En aquesta campanyaels fons aniran destinats a dues entitats socials que treballen per la integració sociolaboral de joves i gent gran amb discapacitat intel·lectual: Fundació Mas Albornà i Fundació Astrid-21. Mas Albornà porta a terme el programa 'Senectus', que té per objectiu la millora de la qualitat de vida de les persones que s’acosten a la jubilació, i Astrid 21 dirigeix el programa 'Construint oportunitats', que treballa des d’un itinerari personalitzat la inclusió laboral dels joves.


Les dues entitats van ser seleccionades per un jurat format per representants de la Taula del Tercer Sector, l’administració local, l’entitat Responsabilitat Global i els cellers veremadors, que van valorar les candidatures tenint en compte cinc criteris: l’àmbit territorial d’influència, la població que se’n beneficia, la innovació, la sostenibilitat i el retorn social.

 


Les fases de la Verema Solidària

 

Les activitats de la Verema Solidària es desenvolupen en tres fases: a l’abril es va fer la convocatòria i la selecció de les entitats socials participants, al setembre es farà la verema i al març del 2018 es farà la presentació del vi solidari.

 

El projecte Verema Solidària sorgeix de l’experiència personal del “vinyeró” Rubén Parera al celler Finca Parera a l’Alt Penedès. La presa de consciència de les dificultats viscudes al costat d’immigrants sense recursos bàsics, li va fer pensar en fer alguna acció solidària per captar fons i ajudar a les entitats del territori que desenvolupen aquesta tasca.

 

Segons els promotors de la iniciativa, la Verema Solidària és, “dins el món vitivinícola, un pas més per consolidar un territori amb més justícia social i consciència de les dificultats dels nostres convilatans sense recursos”.Comentaris

envia el comentari