Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014

Pelegrín que ja va quedar 2n Millor Sommelier d'Espanya 2013, assitirà de nou a aquesta competició després de guanyar a Catalunya

José Roldán, president ASC i, Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya 2014

Josep Pelegrín és el Millor sommelier de Catalunya de 2014. Actualment treballa a “El petit celler ”, una distribuidora especialitzada en vins i productes delicatessen amb botigues a Manresa i Barcelona. És també copropietari del restaurant El Centre de Castellfollit del Boix (Bages). L’any passat, Pelegrín va quedar en segona posició en el mateix concurs i assegura que “més que ser una feina la de sommelier, és una passió, i aconseguir el premi és una cosa molt gran”. Pelegrín ara assistirà al concurs espanyol de sommeliers i, si el supera, competirà al campionat europeu i mundial.

Les proves finals del concurs organitzat per l’ Associació de Sommeliers de Catalunya (ACS) s’han dut a terme al VINSEUM durant tota la tarda del dilluns 14 de julliol, i els altres dos finalistes han estat Toni Lara, guanyador del concurs l’any passat, i Ildefons Garcia. Pelegrí té 35 anys i en la seva trajectòria també destaca haver passat per l’equip de sommeliers d’El Bulli, professor de l'escola d'hostaleria Joviat de Manresa i l'any passat va quedar segon en el concurs de Millor sommelier d'Espanya.
L'ACS també va fer Soci d'Honor de l'associació a l'actor còmic i de doblatge Carlos Latre.

La resta de premiats de la nit són:

- Millor Periodista 2014: Joan Nebot, director de VADEVI.cat
- Millor Celler 2014: l'Olivera cooperativa 
- Millor Enòleg 2014: Jaume Rovira, del celler Jean Leon
- Millor Institució 2014: Associació Catalana d'Enòlegs
- Millor Sommelier: Ferran Centelles, sommelier d'elBulli des de 1999 fins al seu tancament. Divulgador i formador del món del vi.
Comentaris

envia el comentari