Freixenet utilitzarà imatges àeries per dosificar l’adob a la vinya

Serà la primera empresa de l’estat en fer servir aquesta nova tècnica que permet fer un ús més sostenible dels fertilitzants

 

Freixenet és la primera empresa de l’estat que farà l’aplicació d’adob líquid amb dosificació variable segons el vigor obtingut per imatges aèries, anàlisis de sòl i el coneixement del seu equip tècnic que, juntament amb posicionament GPS, permeten automatitzar aquesta aplicació. 

 

Es tracta d’una fertilització de precisió amb variable localitzada i automatitzada, un sistema de treball únic i nou en vinya al Penedès. 

 

A través d’analítiques de sòl i d’imatges aèries fetes en el moment oportú, l'equip tècnic de Cupasa, empresa de serveis agrícoles, dissenya un pla de fertilització variable que serà introduït als ordinadors de les maquines d’injectar i aplicar adob líquid. Aquests equips, a l’estar dotats amb tecnologies de posicionament, són capaços de fertilitzar de forma automàtica i variable segons les necessitats del cultiu i el tipus de sòl, localitzant l'adob en la quantitat adequada, en el lloc i en el moment oportuns. 

 

Amb això, no només es pot obtenir millor producció amb una fertilització racional, sinó que s'aprofiten millor els recursos i s'aconsegueix una agricultura molt més sostenible i curosa amb el medi ambient. 

 
Comentaris

envia el comentari