Extremadura guanya el pols a la DO Cava amb l'ajuda de l'Estat

El Consell Regulador volia limitar la superfície de vinya a 168 hectàrees, però el Ministeri d'Agricultura ho ha rebutjat
El CRDO Cava vol regular la superfície de vinya per garantir la qualitat del producte 

 

Podria ser una nova guerra del cava, però en aquest cas enfronta els elaboradors de diferents territoris de l'Estat. El Ministeri d'Agricultura avalarà l'expansió de la superfície de vinya plantada per a elaborar cava, tal com reclamaven els cavistes extremenys, en detriment a la reclamació del Consell Regulador de la DO que en volia limitar la superfície a 168 hectàrees amb l'argument que una producció més elevada podria perjudicar-ne la qualitat. Així, segons han avançat diversos mitjans de fonts del Ministeri, la producció de cava podrà seguir creixent a Almendralejo, on actualment s'hi elaboren prop de 5 milions d'ampolles l'any. 

 

La qüestió és que aquest 2017 la UE vol permetre l'ampliació a tot l'estat espanyol de la superfície de vinya (es parla d'un possible 1%) i, alguns Consells Reguladors de DO, que tenen competències per regular la superfície plantada, han manifestat el seu desacord amb la mesura. El Consell Regulador de la DO Cava, per exemple, era partidari de limitar la superfície actual del cultiu que s'utilitza per a la seva elaboració, una decisió que no compartien els cavistes d'Almendralejo. 

 

Precisament, el secretari general d’ASEVEX, l’Associació d’Empresaris Vinícoles d’Extremadura, Jacinto Guerra, explicava a Vadevi.cat que la seva regió i el producte que desenvolupen té molt de potencial i consideren un greu error que s’imposin límits. Assegura que a Extremadura no són només ells els que estan en contra de la mesura de la DO, sinó que diverses organitzacions agràries i també l'executiu extremeny s'han manifestat en el mateix sentit.

 

Mentrestant, el Portaveu del Grup Socialista a l'Assamblea d'Extremadura, Valentín García, defensa la qualitat del seu cava al Canal Extremadura dient que "el #cavaextremeno no es consumeix per a fer boicot, sinó per la seva excel·lent qualitat".

 

 
Comentaris
Extremadura guanya el pols a la DO Cava amb l'ajuda de l'Estat
i a nossaltres que ens importa, si la independencia la tenim a tocar !! 2017.....o primers del 2018
Juan B.
Que ens importa a nossaltres el que facin al pais vehi !!
Xampany
A mi em sembla bé, de fet aquí els elaboradors de Xampany ja es van fotre el tret als peus quan van renunciar a denominar Xampany al seu producte, per crear una denominació anodina i provinciana de Cava , quan l'únic requisit comercial que se'ls exigia , era que no figurés escrit a l'etiqueta , i ho podien obviar usant sols la marca de referencia .
You now
I el sr. Freixenet que hi diu en tot aixo? Serveix per algu tots els càrrecs unionistes que té.
Leyla
No sembla un problema gravíssim. Penso que afegint-hi l'indret de producció, com 'Cava Penedès' o 'Cava Tiana' ja n'hi haurà prou.
Josep
Crec que hem de agrair-ho al Sr Ferrer president de Freixenet i prohom del espanyolisme.
Penedés
Ja han fet be els del Penedés creant la seva própia marca. Tasteu-la. Bo de veritat.
Clar
Al patriota constitucional Bonet defensor de la unitat nacional espanyola no l'afecta gens aquesta estrebada unionista? Mesells de tot el cava uniu-vos!! La victòria contra el cava català es a tocar!
Pere
L'important és copiar, el proximo la Torre Eiffel, l'Estàtua de la Llibertat i el canal de Panama al Manzanares. Jo ja fa temps que no compro vi o oli si no és en alguna cava, celler o cooperativa catalana, sóc dels que es van activar amb la campanya de contra dels productes catalans, si el producte compleix amb les meves exigències de preu o qualitat, català abans que qualsevol altre, i l'altre ja estudiaré d'on
xup
aqui hi ha tota una seria de cavistes, que varen marxar de la D.O., crean-ne una altre, que estan traballant molt per aumentar la calitat, i no son les marques mes grans, aquestes van per preu
joanmanel
Que cadascú vegui el que vulgui. Jo he provat el cava extremeny i prefereixo veure aigüa de l'aixeta, pero que cadascú faci el que vulgui, només faltaria. xD
Enric
I què? Aixó si li diu competència, és bó, és sà i un "només" ha de fer les coses millor que els altres per triomfar. Així doncs, enlloc de voler perpetuar un semi-monopoli millor fixar-se en millorar i ser més competitius. No?
Jordi
Nova demostració que a MAD saben que pirem. No et perjudiques a tu mateix. Perjudiques a un estat alié.
Joanet
Doncs que els vagi molt be! Bona sort! Necessitaran treure diners d'algun lloc quan els diners dels catalans ja no vagin a pagar els luxes de la Familia Real i l'AVE Sevilla-Madrid.
Shark
És comprensible, algun pixat o altre hauran de beure els espanyols quan sonin les campanades per Cap d'Any a la plaça del sol. Seria molt demanar que el 1r any de la nostra independència ells continuessin comprant cava català, amb el disgust que duran. Ja el tornaran a comprar més endavant -si se'l poden permetre, que això no ho tinc tan clar
Aurembiaix d'Ugell
Dons al Pla d'Urgell farem Jamón Dehesa de Extremadura i Tortas del Casar i els farem més bóns, més econòmics i tan ben comercialitzats que els podràn comprar fins i tot a Herreruela i a Casas del Casar .
Josep de Berga
Ja fa anys que al champany que és produïa aquí és tenia que nomenar CAVA; igual que el conyac produït fora de França tenia que dir-se BRANDY. Jo proposo que CAVA només sigui el de Catalunya, i que els altres productes es diguin VINO ESPUMOSO.
Pep
Quina sorpresa us endureu amb el temps. La vostra frustració serà total. Que us marxeu? Si, és clar. Les fronteres estan obertes i us desitjarem un bon viatge i que us quedeu sempre en el nou lloc de destinació, com més lluny millor. Enmig del pacífic si pot ser. Nosaltres estarem molt millor. Doncs sou una mica pesadets amb això de la vostra independència que, a més, és impossible. Però no se si us voldran els nadius del lloc on us anireu. Amb el pesats que sou. Uufff, pobrets!. .
jaume
Les denominacions d'origen es fan pels empresaris pobres d'esperit, incapaços de competir amb marca. A despit del que diu en Trump, que s'ha de veure si compleix, el proteccionisme és el principi de la decadència.
jos14
El 50% del iva generat per empreses catalanes es queda a Catalunya...no fa falta dir res mes
Ramon de verdu
I mentrestant a barna no voleu regularitzar la do cava a la Vall del Corb independencia paissos lleidatans- val d aran
ELISENDA DE MONCADA
L'ESTAT ESPANYOL, SEMPRE HA FET I FARÀ MANS I MÀNIGUES PER PERJUDICAR AL CATALANS EN TOT. I EXTREMADURA . ANDALUCIA ..ETC,EL MATEIX, ENS VOLEN BEN LLIGADETS PER SEGUIR XUCLAN ELS NOSTRES DINERS, I DE FALTAR-NOS EL RESPECTE ENTRE ALTRES COSES "NI TE CUENTO" UNA RAÒ MES PER QUE NO VOLGUEM MARXAR.OI?
J.Costa
No ens hem de preocupar tant per l'independència, cadascun que voti el que vulgui. No ens oblidem que la marca catalana sempre ha estat un referent per a Espanya i que nosaltres mateixos hem oblidat durant uns anys, però ara, estem un altre cop portant la marca Catalunya cada cop mes amunt i tots, espanyols i catalans ho sabem. Continuem per aquest camí, hem de preocupar-nos de fer cada dia les coses millor i aquesta es la millor manera de senti-nos orgullosos del nostre petit gran país que som.

envia el comentari