Experts debaten sobre les noves experiències de vinya d'altura

El canvi climàtic canvia el mapa de producció de vi a Catalunya i unes jornades a Puigcerdà aborden el potencial que hi ha al Pirineu
La vinya de Mountain Wines de Llívia | MOUNTAIN WINES

 

Puigcerdà acull aquest dimecres, 12 de juliol, les V Jornades de desenvolupament rural de la Cerdanyaorganitzades Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya—, que en aquesta ocasió se centraran en la vinya d’altura. Les jornades serviran per debatre al voltant del canvi del mapa de producció de vi a Catalunya que està produint el canvi climàtic.

 

Diversos experts reflexionaran sobre la tornada de la vinya al Pirineu que, en els últims anys, ha vist desenvolupar diversos projectes nous a la Cerdanya. Les jornades, que se celebren dins del marc de la Universitat d’estiu Ramon Llull, seran de caràcter didàctic.


El potencial de les zones de muntanya

 

A través de les diferents sessions, es farà una introducció al conreu i la producció de raïm en zones de muntanya i les possibilitats que ofereix. Els participants faran visites a les noves plantacions de vinya que s’han posat en marxa a Llívia i Riu de Cerdanya.

 

A la sessió del matí, la cap de Servei d’Ordenació Agrícola de la Generalitat, Anna Goutan, parlarà sobre el marc normatiu que regula el conreu de la vinya; Josep Bujan i Sebastià Raventós, tècnics de Nous projectes vitícoles de Freixenet explicaran les iniciatives del grup pel que fa a viticultura d’altura, i Anna Baqués i Issa Rigau, enòlegs i socis del projecte Mountain Wines de Llívia presentaran el seu projecte.

 

Les jornades, per a les quals la inscripció és gratis, es clouran a la tarda amb visites a les noves plantacions de vinya. Els interessats s’han d’inscriure prèviament a través de l’Oficina Comarcal de Cerdanya del DARP.
Comentaris

envia el comentari