Els cavistes extremenys s’enfronten a la DO Cava i demanen ajuda a l'Estat

L’Associació d’Empresaris Vinícoles d’Extremadura apel·la al Ministeri d’Agricultura perquè el Consell Regulador del Cava no imposi límits a les noves plantacions

 

 

El secretari general d’ASEVEX, l’Associació d’Empresaris Vinícoles d’Extremadura, Jacinto Guerra, ha assegurat en declaracions a VADEVI.cat que estan en desacord total amb la proposta de la DO Cava de limitar les noves plantacions de vinya a 168 ha en tot el territori adscrit a aquesta denominació d’origen.

 

A partir dels 2017, la UE permetrà que a tot l’Estat es pugui ampliar la superfície de vinya- Tot i que està pendent de fixar tot apunta l’increment serà de prop d’un 1%. Ara bé, alguns consells reguladors de les denominacions d’origen espanyoles, no tots, tenen la potestat i la voluntat de limitar aquest creixement en funció de les seves especificitats.

 

És el cas de la DO Cava que ha sol·licitat al Ministeri d’Agricultura que en el seu cas es limiti el creixement a 168 ha. Des del consell regulador, la seva secretaria Maria Eugenia Puig, en declaracions a El Economista, va assegurar que aquesta proposta, que encara no ha estat aprovada, s’aplicaria només un any i afegeix  que  “actualment, i amb el nivell de vendes que tenim, no fa falta més producció en cap cas. S’elabora tot el vi que es necessita i si produíssim més, l’únic que aconseguiríem és devaluar el sector i la marca del cava”.

 

Guerra no ho veu així. Creu que la seva regió i el producte que desenvolupen té molt de potencial i consideren un greu error que s’imposin límits. Assegura que a Extremadura no són només ells que estan en contra de la mesura de la DO Cava sinó que diverses organitzacions agràries i també l’administració s’han manifestat en el mateix sentit.

 

La DO Cava produeix vins escumosos a 7 comunitats autònomes: Extremadura, València, La Rioja, Aragó, Navarra, el País Basc, i Catalunya que concentra el 97’5% de la seva producció. És per això que des d’Asevex, es mostren sorpresos que no hi hagi hagut altres zones que també hagin mostrat el seu rebuig a la proposta del consell regulador.

 

Els viticultors extremenys estan negociant amb el Ministeri d’Agricultura per tal d’aconseguir que no accepti la sol·licitud de la DO Cava.
Comentaris
Monty
Espana mai ha fet ni farà res per nosaltres, l'únic que ha fet i continuarà fent es robar-nos, ja no ens creurem gestos hipòcrites, ni falses promeses, ni màrqueting encara q sigui en forma de diàleg! Catalunya independent ja!!!!!
Sibarita
La cagada va ser no registrar el nom de CAVA, per la zona de Catalunya. Ara que Catalunya a fet que la denominació cava, es conegui a tot el mon, si la deixant els hi hauran fet la feina als altres. Pero una part del sector, si que mira de trobar un altre nom, per els seus elaborats, com el de "vi escumós de qualitat", al preu de la empolla, pot anar de 17 a 30€, o inclòs algo mes; res a veure amb els cavas de baix preu.
Antoni
Quins poques vergonyes, Com a Ribera del Guadiana no els coneixe ningù, En passant de Navalmoral de la Mata, ja no trobes vins Ribera del Guadiana en cap carta de cap restaurant. Si venen "cava" ès gràcies a la catalanofobia que hi ha instal.lada a Esanya, peró sobre tot, gràcies a que el Ministerio Español de Agricultura els permeten utilitzar la denominació "Cava". A l'inrevès, l no ho haurien permès . Hem de espavilar i fomentar la DC Caves de Pago" com mes aviat millor per diferenciarn
Casassa
Només el que es fa a Catalunya és cava.
Shark
Que tranquils que es quedaran quan marxem! (I nosaltres encara més ;-)
Pepo
Fem una nova DO nosaltres i que els bombin als espanyols, hòstia, que només fan que tocar els ous!!! Pesats!!!
ara al cava li direm extremany...
...Pero no quedaran contents els d'Extremadura. El que volen es que Catalunya desapareixi.
Sam
doncs,que canviin el nom del pixat d´euga que embotellen,per un altre !!!
Dionís
Si el Sr. Pujol, no hagués cedit als interessos de Freixenet que sempre va negar la possibilitat d'acotar la D.O. Cava al Penedés o únicament a Catalunya, ara no assistiríem a l'esperpent de veure com bodeguers experts en vins dolents d'Extremadura, Requena o Andalusia, reivindiquen com a propi el vinagre que ells volen fer passar per cava. Algú s'imagina a un viticultor d'Alella etiquetant una pansa blanca com si fos un Albariño ?, ens cauria les 7 plagues bíbliques oi?
Si volen merda...
... tindran merda (amb perdó)
Leyla
Estendre la DO cava a tota Espanya va ser un error immens. Els escumosos estremenys no tenen res a veure amb els bruts nature catalans. Canviem la DO ja, com a França, on conviu el champagne i la blanquette, p.ex.
N'estem tips d'espanya i les seves imposicions insults i amenaces
Els catalans, podem fer formatge Torta del Casar, torró de Xixona, Xampany, o Cabrales? ... segur que no, doncs ... per què ells si han de poder fer Cava i aprofitar-se'n del bon nom d'aquest producte?? Som al segle XXI i els drets comercials de les marques i les D.O han de ser per alguna cosa. Ja n'hi ha prou de robar als catalans i a sobre insultar-nos i amenaçar-nos, que facin Vino Espumoso, si els deixen els italians (Espumanti) i que ens deixin en pau.
carles
Que fotin el que vulguin, jo el cava català i el xampany francès . lo altre no m' interessa.
Perqué no creen
el seu propi DO?

envia el comentari