Colau censura el vi a Barcelona

El consistori ha denegat el permís a la DO Catalunya per penjar unes banderoles sobre una de les seves campanyes adduint que fomenta el consum de begudes alcohòliques
El cartell de la polèmica amb una il·lustració de Raül Delamo

 

L'Ajuntament de Barcelona ha denegat el permís a la Denominació d'Origen Catalunya per penjar unes banderoles als carrers de la ciutat sobre una de les campanyes que impulsa per promocionar el vi.

 

En concret es tracta de la segona edició del Vinòmics. Unes històries gràfiques que mensualment es publiquen al web de la DO Catalunya.

 

El Festival de Films de Dones, en el qual també hi col·labora aquesta denominació d'origen, va sol·liciutar permís a l'Ajuntament per promocionar les dues activitats conjuntament. La primera resposta del consistori va ser que no es concedia el permís perquè "fa promoció de begudes alcohòliques" i després d'haver demanat de nou explicacions, l'ajuntament considera que la imatge "fomenta el consum de begudes alcohòliques".

 

Xavier Pié, president de la DO Catalunya assegura que no veu mala fe en aquesta decisió i entén que "segurament es tracta d'una interpretació una mica esbiaixada del reglament municipal" però es pregunta "per què es permeten altres banderoles, en les que apareix una fulla de marihuana".

 

Cartells que actualment hi ha als carrers de Barcelona 

 

És per això que Pié ha sol·licitat una reunió amb l'alcaldessa i s'ha posat en contacte amb tots els grups municipals per aclarir els fets.

 

Fonts del consistori barceloní han explicat a Vadevi.cat que si s'ha denegat el permís és bàsicament per qüestions tècniques, relatives a maquetació del cartell i a l'espai que han d'ocupar patrocinadors i activitat. I recorden que qui va fer la sol·licitud va ser el Festival de Films de Dones i no pas la DO Catalunya, el que "varia substancialment". 

 

Així i tot les fonts consultades no poden assegurar que si la petició l'hagués fet la denominació d'origen el resultat hauria estat diferent.

 

D'altra banda el govern d'Ada Colau té un altre front obert amb el vi. Segons ha pogut saber Vadevi.cat, l'INCAVI està negociant la ubicació i la data de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya. L'Ajuntament diu que si es fa per la Mercè, com és tradicional, no pot ser al Passeig de Lluís Companys, i si es fa a la mateixa ubicació de sempre no pot ser per les festes de la patrona de la ciutat.

 

Per remarcar la importància d'aquesta mostra, "la rellevància del vi com a fet cultural, econòmic i identificador de Catalunya" totes les denominacions d'origen i les patronals vitivinícoles han dirigit una carta a l'alcaldessa, fa tres setmanes que encara no ha tingut resposta.

 

 

 

 

 

 

 

 
Comentaris
arton
que collons espereu a Barcelona per canviar d'alcalde?????
0
crack
no es el mateix el que diu el titol amb el que s`'explica despres, De moda els titulars enganyosos
32
Joan
Cap problema! Es fa a Girona, Tarragona, Salou, Sant Sadurni, Roses,...????? A la Barcelona de la incultura de la colau, ni un clau!
0
caesar
carritos de supermercado en el fossar de les moreres, exaltación del fascismo en el born, mas unos urinarios... y de paso ...¿dónde están los 3,7 miilones de la "ONG DESC " , eh Colau y picharello.... banda de estafadores al frente de la capital de Catalunya.... vivir para ver
1
Pedro Garcia
Vergonzoso como todo lo que hace este ayuntamiento! Habra que pedirles responsabilidades, pero viendo las caravanas diarias por la falta del 4to cinturon que sus antecesores de icv no permitieron no me puedo imaginar como estara Barcelona y sus alrededores dentro de 10 años si estos incultos globales, mal educados pero con sueldos millonarios gobiernan nuestras ayuntamientos mas de una legislature! ,
0
Al·lucinant!
La increïble ignorància d'aquests manaies de l'Ajuntament de Barcelona denota que no veuen TV· perquè sinó recordarien a un doctor eminent científic de fama internacional i nascut a Madrid que en l'entrevista que li féu en Jaume Barberà tota l'estona tingué una copa de vi a la mà mostrant els efectes benèfics que amb moderació dóna aquesta substància que surt de les nostres vinyes. Fins quan haurem d'aguantar aquesta patuleia colauista?
1
Clar
Una altra colauada pseudo progre. Fins quan haurem d'aguantar les frivolitats de l'agència de propaganda colauista en que s'ha convertit l'Ajuntament de Barcelona?
0
gerard de sarria
Per ignorancia, molta ignorancia...i també molta, molta mala llet.......
0
Pastoret
Doncs ho trobo bé. L'alcohol fa estralls, ja se'n fa massa de propaganda. Fins i tot la cervesa amb la cançó de que és de baixa graduació surt amb total impunitat per la televisió i patrocinant tota mena de festivals. I no sóc de la Colau ni dels comuns, persones sense esperit i gregàries que estan fent molt de mal a Barcelona. Quina pàkhara està feta na Colau, però això està molt bé.
44
Jordi
Tot el que fa la colau I la seva casta es basa amb el seu odi que porta a dins seu contra els adversaris. Es incapaç de comprendre que la gent pensa de forma diferent sense ser adversaris. El seu odi ja es malaltis com el que manifesten altres colauistes com la tertuliana galdon de rac 1 que el baste encara mante al seu programs.
0
Miguel
Y la fiesta de la cerveza? La de la marihuana de cornella que ella y algunos de los suyos son visitantes asiduos,.....los anuncios en camiones repartidores, en revisitas, auto cares, medios de comunicacion de todo tipo,.... Las drogas duras le han afectado su minima capacidad racional. Ridiculo y penoso! Las proximas elecciones no te votaran, sino botaran! Con botas! De botar (saltar)! Lo pillas? O estas errada con "h"? Herrada = que lleva herradura! poble Barcelona!
1
Fidriko
És con si a Munich no poguessin promocionar la festa de la cervesa, a Venècia el limoncello, a La Rioja els seus vins, a Córdoba el Montilla-Moriles, a Olot la ratafia...; a Sitges el seu carnaval, a l’Hospitalet el festival eròtic de la tardor, a Barcelona l’aplec gai... simplement perquè fomenta el que a alguns no els agrada. Francament, més valdria que denegués el permís a pixar les parets de Ciutat Vella.
0
Mireia
Amb quina alegria es publicita l'alcohol i la marihuana. Qualsevol turista es pensaria que ja hem legalitzat i regularitzat totes les drogues en aquest país.
7
Aureli
Quin titular tan exagerat i tendenciós. Queda clara la tendència política. No parlàvem de vi? Aquesta mena de titulars sensacionalistes potser porten clics, però evidencien un nivell periodístic molt baix.
11
hehehe...
Ara els hi tocarà rebre a INCAVI... també treurà la Mostra de Vins i Caves de Catalunya del Arc de Triomf, on s'ha fet tota la vida. Dedueixo que a casa de la Colau nomes veuen Cocacola, i els caps de setmana algún Rioja barato de supermercat.
0
a en "Pastoret"
Estaria d'acord amb tu, si no fos perque que mentre se l'hi nega a un event sobre vins, encanvi es fa apología al consum de Cannabis en un altre event. Oblidate'n, la Colau com qualsevol altre polític, tantsols pensa en els seus interesos i la estratègia de partit.
0
es el que té no tenir cultura...
La Colau no va acabar mai cap estudi i ho va deixar tot per dedicar-se a viure del cuento. Com molts politics, la seva vida professional es unica i exclusivament el anar trepant escalafóns. Per això no parla ni anglès, pero la mala educació i la soberbia dels ignorants del "por que yo lo valgo".
1
Ber
La Colau és una inepta! Més de la meitat de barcelonins no la vam votar i governa en minoria! Això és el que passa quan la gent vota activistes de carrer que no tenen ni idea de gestió pública i els fan alcaldes!
0
perill !
Doncs el mateix seria aplicable a les banderoles que insciten a votar a gent malevola i perversa
0
Perdoneu...
Ja està la mamà Colau protegint els seus ciutadans de les perversions de l'alcohol. Sembla que els barcelonins no som prou adults per beure amb responsabilitat. És trist el paper patètic de l'esquerra actual: incapaços de protegir els ciutadans del capitalisme salvatge i de les fluctuacions dels mercats, es dediquen només a escenificar que s'interessen per nosaltres... realment patètic.
3
Maria rosa lorenzo
Ho trobo be. Tots els nens tenen costum de llegir tots els cartells,desde els cotxes.
13
Jm
la colau és l'òstia! heu vist les fotos de l'agueda bañón pixant-se al carrer? doncs això, fora vi!
0
J. Prats
Nens i nenes pijoprogres de l. Ajuntament de Barcelona, en nom de les persones de seny de la Ciutat, que som més del que us penseu, us demano que deixeu de tocar la pera i penseu una mica més enllà de les vostres petites batalletes de postureig . Gràcies
0
@ a en "Pastoret"
Penso que desconeixes els efectes del cànnabis. Quan vaig a un concert observo que els consumidors surten ben drets, beuen aigueta, perquè resseca la boca. En canvi els alcoholitzats van fent tombs relliscant entre els vòmits i les xiquetes de setze anys jeuen sense consciència a mercè de qualsevol desaprensiu. Clar que hi ha també els ionquis que es foten de tot, porros, pastilles, alcohol. I el llúpol de la cervesa també pertany a les cannabàcies. La Maria no fa ressaca com a molt et fa mandra
0
Pere Botero
La religió si que és una droga que produeix deliris sense cap ingesta.
1
La teva
Vergonyós tv3, on el 50% de la programació és un publi-reportatge de menges, vins i Barça. I de l'altra 50% més val no parlar-hi.
2
HIPPYROCKER
ei companys! si el vi es cultura ,els toros tambe,oi?
2
Es que el vi és cosa de burgesos
En canvi la marihuana fa guai. La Colau es deu al seu public com totes les grans estrelles de la tele. Sembla estrany que encara no ho tinguem clar.
0
Àfrica Sabartés
Si els barcelonins no reaccionen a temps, la ciutat de Barcelona perdrà tota la bona imatge i la fantàstoca projecció que té a reu del món. Ni la Sra. Colau ni nongú del seu equip està preparat per dirigir una ciutat com Barcelona
0

envia el comentari