Caves Llopart, Creu de Sant Jordi 2017

El guardó és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat

 

El Govern ha acordat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a Caves Llopart, tal i com ha anunciat la portaveu de l'Executiu, Neus Munté, en roda de premsa. La distinció ha estat concedida a Caves Llopart -i a  29 personalitats i 22 entitats més- "per la seva llarga trajectòria en un sector destacat de l'economia catalana, com és el dels vins i caves, en el qual aquesta empresa familiar ha aconseguit situar-se en un lloc de privilegi per la qualitat dels seus productes i per la voluntat d'innovació constant". Aquest guardó coincideix amb la celebració del 130è aniversari de la fundació de Caves Llopart.


A banda de Caves Llopart, les 23 entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi d'enguany són: Amics de la Cultura de Sant Martí de Llémena, l'Associació Centre Cultural El Social de Terrassa, l'Associació Projecte dels Noms, l'Associació Víctimes de la Talidomida, Caramelles de Tous, Casino Prado Suburense, Centre Sant Pere Apòstol, Club Balonmano Granollers, Club de Golf Sant Cugat, Club de Natació Reus Ploms, Il·lustre Col·legi d'Advocats de Figueres, Elenc Artístic Arbocenc, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Fundació ACIS, Fundació Joan Maragall, Fundació Privada Espai Guinovart, Fundació Privada Olga Torres, Fundació Ramon Noguera, Llibreria Serret, Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa i la Societat Recreativa El Retiro.

 

D'altra banda, les 29 personalitats que rebran la distinció són: la filòsofa Fina Birulés; l'enginyer industrial Ramon Boixadós; el músic Francesc Burrull; el museòleg Eusebi Casanelles; la secretària del president Tarradellas Montserrat Catalan, la modista Rosa Clarà; l'historiador Miquel Crusafont; el periodista Josep Cuní; el dirigent esportiu Romà Cuyàs; la farmacèutica i escriptora Rosa Fabregat; l'activista contra el càncer Montserrat Freixer; la model i actriu Teresa Gimpera; l'empresari Víctor Grífols; la metgessa Anna Hospital; el filòleg Joan Martí; l'esportista Gemma Mengual; el cartògraf Jaume Miranda; el metge Jaume Padrós; l'actor Josep Maria Pou; l'historiador Borja de Riquer; l'artista plàstic Lluís Roura; l'empersari i col·leccionista d'art Josep Ildefons; el llibreter Guillem Terribas, i l'empresari Miquel Valls.

 

 


La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixement que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica. Comentaris

envia el comentari