Campanya espanyolista contra els vins de "Luis Lago" (Lluís Llach)

"Un diputat no pot mostrar tics autoritaris, perquè sinó a la societat només li queda el boicot als seus productes", avisa Javier Barraycoa, vocal de la junta de 'Somatemps'

 

Lluís Llach va fundar el celler Vall Llach l'any 1997 amb l'Enric Costa | Jordi Borràs

 

L'entitat espanyolista 'Somatemps' porta tres mesos en campanya contra els vins del cantautor i diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach. El detonant va ser un vídeo publicat pel diari 'El País' amb alguns fragments de conferències organitzades per Òmnium Cultural i l'ANC on Llach assegurava que el Govern català podria sancionar els funcionaris que no acatessin el nou sistema legal que aprovi el Parlament de Catalunya. Aquestes declaracions van fer que des de 'Somatemps' s'impulsés una campanya amb l'objectiu que Llach, a qui arriben a identificar com a Luis Lago, "no rebés cap conseqüència després d'amenaçar els funcionaris de l'Estat major que depenen del govern autonòmic de la Generalitat".


El vocal de la junta de 'Somatemps' Javier Barraycoa ha explicat en declaracions a Vadevi.cat que la intenció "no és fer pròpiament una campanya de boicot, sinó una crida per deixar clar que Lluís Llach no pot amenaçar als funcionaris amb inhabilitacions". L'objectiu, diu, era "visibilitzar que una Catalunya fracturada no va enlloc, perquè tots perdrem". A més, avisa que "molts dels qui tenen interessos a Catalunya, siguin independentistes, o no, corren riscos econòmics si la societat segueix polaritzant-se. I les últimes afirmacions de Lluís Llach no ajuden". 

 

'Somatemps' va penjar a la seva pàgina web un muntatge fotogràfic on es veia la cara de Lluís Llach i quatre ampolles diferents dels vins que elabora el seu celler, i una frase on s'hi pot llegir: "Va amenaçar els funcionaris. Cobra dels espanyols més de 50.000 euros, té un patrimoni de més d'1,5 milions d'euros, 7 propietats entre locals i pisos i 11 metres d'eslora de veler. Boicot als seus vins". Es dona el fet que un dels vins del celler de Llach, el negre Vall Llach vi de finca Mas de la Rosa 2013 va ser premiat amb el Gran Vinari d'Or l'any 2016 i amb l'Or en la categoria de Negres de Guarda (criança de més de 12 mesos) del Premis Vinari 2016.

 


"A la societat només li queda un remei: el boicot"

 

Barraycoa insisteix que el que més interessa a 'Somatemps' és "deixar clar que un diputat autonòmic de Catalunya no pot amenaçar als funcionaris ni mostrar tics autoritaris en una democràcia", ja que, si això passa, adverteix que "a la societat només li queda un remei: el boicot als productes o interessos d’aquells que estan fracturant la societat catalana". A més, el vocal de la junta de l'entitat espanyolista assegura a aquest diari que els resultats de la campanya van ser "en certa mesura bons".

 

"Lluís Llach, que era un dels mites del procés, cada vegada més està perdent el nord. Per exemple, les seves últimes declaracions dient que no se'n refia dels independentistes d’esquerres han incendiat les xarxes. És com si ell deixés de considerar-se d’esquerres", argumenta Barraycoa, qui també opina que "aquests lapsus indiquen que moltes de les cares del procés estan perdent els nervis".

 

"Informar als consumidors cap a on van els seus diners"

 

Parlant amb aquest diari, Barraycoa assenyala que des de 'Somatemps' no tenen intenció de fer més campanyes específiques contra els vins catalans o els vins de Llach, tot i que avisa que "sempre denunciarem actituds d’empreses com Decathlon que mostrin discriminació cap a una part dels catalans". Per aquest motiu van voler "donar a conèixer a la resta d’Espanya els vins de Lluís Llach: per informar als seus possibles consumidors cap a on van els seus diners... i que cadascú decideixi".

 

El vocal de la junta de l'entitat unionista explica, però, que la campanya contra els vins de Llach no està inspirada en la del boicot al cava, ja que "en principi estem en contra de tots els boicots contra productes catalans, perquè és part de la nostra riquesa". "El que desitgem fer arribar a la societat és que no poden amenaçar-nos impunement, ja que tots tenim punts febles i molt a perdre. D’un costat i de l’altre", conclou Barraycoa.Comentaris
josep
al Lluis li sua la polla que no li comprin vins
2
fu man txu
Que be!!! Si alla no volen els seus vins, aqui en tindrem mes!!! Son patetics. Recordem que el boicot al cava catala va provocar que augmentes l´exportacio de cava. Tambe cal recordar que vendre a Bolivia, Alemanya o a Espanya es exportar perque els tres paisos son estrangers.
3
Merci Somatemps...
no sabia que en Lluis Llac fes vi. De segur que n'en compraré un parell d'ampolles per a veure com és la qualitat dels seus vins. Enhorabona Somatents, li esteu fent una propaganda collonuda!
3
Ramon
Que els espanyols boicotegen els productes catalans? Doncs que es calcin, perquè l'Ajuntament de Barcelona destina diner públic en educar els nostres infants de primària en el boicot als productes d'Israel. Cap agressió sense resposta!
3
entranyable
Gràcies per la desinformació que m'has donat, feixista. Des d'ara a casa meva només entraran vins del gran Lluis Llach i així en faré de publicitat entre els meus amics i parents.
1
Vicenç Ramoneda
Quanta cultura que tenen els absolutistes, sort que no s'encomana!
1
No patiu.
Ja ens els beurem nosaltres. Vosaltres aneu comprant Freixenet i que us agafin unes bones c...
1
Pere Lleida
Segur que aquest unionistes beuen vins catalans? Quantes ampolles a l'any? O en tota la vida?
1
El meu nom
Lluis, tindras que ampliar el celler, aquesta gent no ens coneix.
1
No patiu
Espanyols us ho diré en la vostra llengua: no está hecha la miel para los cerdos.
1
Pau
Els catalans, com que estem uns graus per sobre, no fem boicots a coses que ens agraden per molt espanyoles que siguin. Ells són tan burros que fan boicot al cava amb sidra: "gueno, lo do zon amariyo y tienen burbujitaj, pue zon lo mimmo. Azín que ahora beberemoj zidra. Joderoj, catalanej".
2
DUI
Barracoya és vicerector de la Universitat privada Abat Oliva. Per tant, boicot a aquesta universitat fins que el despatxi. No volies boicot? Doncs aquí el tens.
1
Susana Rodríguez-Vida
En canvi, el Govern espanyol sí que pot amenaçar impunement els funcioanris, autoritats i fins i tots civils que vulgui, no? Quina coherència!
1
Jordi(Català i Suís)
Fa anys i panys que escric als webs catalans i demano un boicot total als Espanyols: llengua, llibres, revistes, diaris, ràdios, tvs i productes de tota mena que vinguin d'ells. Caldrà encara que ens robin més, que ens amenacin més per tal de desvetllar-nos ? No heu pas copsat que no és pas "El Règim del 78" ? Que són els Espanyols !
1
Un altre exemple
Es per això que es va haver de fer la llei del divorci. Mai hi ha hagut amor, però ara el que hi ha es odi a tot lo català, es per tant molt millor la nostra independència. Adeu España.
2
Lluís Nicolau
Sou uns manipuladors, mentiders i torracollons. Encara som a temps de canviar-ho tot, també a vosaltres. LLuís Llach és Grande! ( vosaltres mateixos ho heu dit)
2
No Cal
Som a temps de enviar a fer gargalls a som a temps?
1
Ramon tira plom
Jo no coneixia els seus vins, ara els compraré. Gràcies per la informació
1
Pere
Gràcies per dir els vins, demà comprare una ampolla, tot i que ja fa anys que res mes compro vi català, prefereixo una ampolla a la setmana de qualitat, la qual gaudeixo molt més a l'ésser de casa
1
Baldric
Els vins d'el Llac no esl poden comprar els de Somatemps. Primer perque no poden pagar-los i segón perque no tenen ni idea de vins.
1
kiko
Dons son vins que no coneixia la veritat, ara ja se quins comprar al supermercat.
2
Res de nou
Feixisme unionista en estat pur.
1
Li tinc ganes
Algú sap com barraycoa o la seua família es guanya la vida?
1
Clar
I si el diputado rojo/separatista no tiene productos que tenemos que haser Sr. Barracoya? Llevarlo directamente al castell de Montjuïc?
2
Moltes gràcies
A partir d'ara ja tinc un nou vi a casa.
1
Genís
El Sr. Javier Barraycoa vocal de la Junta de "Somatemps", si tradueix del català "Llach" pel castellà "Lago", m'indica que és com a mínim un analfabet , ja que la traducció de "lago" seria "llac" sense la h final. Proposo per tant que rebaixin al Sr. Javier Barraycoa de vocal a "consonant sorda" de la Junta d'questa associació "Somosatiempos." Salut i independència.
1
Pepo
No és que els vulgui avisar, però li estan fent la millor campanya publicitària que es pot fer avui en dia, a qualsevol producte, el descrèdit a través de mamarratxades inconnexes respecte la realitat de la majoria de la gent i sense un target concret. Tret al peu de l´unionisme en diversos sentits i creixement directe de la facturació de Vall Llach.
1
RHC
Arriba un moment que aquesta gent de Somatens no es que fagi fàstic, que tb. Una gent que té o tenía al Anglada, ex Plataforma per Cat, ex Fuerza Nueva, ecss i altres posturetes aliat amb l'unionisme franquista, pur i dur , ha de ser un referent de qui o de qué? Apa nois no es que feu nosa, es que sou vomitius per un pais que es vol lliure i net d'un cop per totes del Feixisme. Os ha quedat clar? com el vi pur Embruix de vall llach? Que per cert el recomano a tothom.
2
XavierC
Som a temps de fotre al camp i deslliurar-nos d'aquesta gentussa que sí sou una amenaça per la nostra cultura, la nostra economia i la nostra identitat.
1
Un refrany espanyol molt adient
Els vins d'en Llach, per assaborir-los i gaudir-ne, no estan fets pel paladar dels hispanopitecus. Per emborratxar-se ja en tenen prou amb els seus garrafons, tetrabriks i calimotxos. O, com bé diu un refrany del seu país "no está hecha la miel para la boca del asno".
0
joan
Ho sento però aquesta notícia està descontextualitzada. No pot explicar-se això sense dir que Somatemps és una organització d'extrema dreta, que promou i aplaudiex els atacs violents contra símbols, organitzacions i persones independentistes o catalanistes i que va ser fundada per hereus dels terroristes de Milicia Catalana. També caldria informar que Barraycoa participa a homenatges a Franco o alstres elements de la seva dictadura.
0
Aixo demostra que alguns espanyols son uns resentits i rencorosos
0
PEP
Ell segurament no vol competir amb el vi de brick del carrefour així que si li en fot si els de somatemps només comprin vi don simon.
0
Sonatsfatemps
Per incitar un boicot es pot interposar una demanda a Sonatsfatemps, espero que el Lluís ho faci i que l'empurin ... encara que, ben mirat, coneixent la justícia espanyola encara l'empuraria a ell per no haver adjuntat la fotocòpia del DNI o similar ... El que sí que cal fer, com molt bé diu el company de més amunt, DUI, el que cal és pressionar a la Universitat Abat Oliva per que treguin els càrrecs al personatge que els representa. Per cert, no s'havia venut les bodegues el Llach?
0
Elisa
En primer lloc els diria a aquesta gent de Somatemps, que "no se ha hecho la miel para la boca del asno", en segon lloc que els boicots ben fets no es fan als vins, que ho facin als medicaments per exemple, això seria un boicots amb un parell de... finalment jo fa molt temps que no compro res que no sigui de casa, des de el boicot al cava. O sigui que vagin fent boicots que a vegades les canyes es tornen llances...
0
Cagui allà al fons a ma dreta, sí la tercera via...
Queda clar que l'unionisme només té les papil·les gustatives preparades per al Don Simón de bric, i segons les lleis de la evolució (Darwin), d'aquí dos mil anys començaran a apreciar el "tinto de ver ano".
0
Roger
Porten en els seus gens l'autoritarisme, es creuen que som possessió de Caspanya. L'Estat veí acabarà com el país de l'altre extrem de la Mediterrània, Turquia. els extrems es toquen. Europa té un problema.
0
Martín Polo
Saps, Lluís, al meu poble vam canviar el nom del carrer ") de genrer (entrada tropes franquistes) pel de Miquel Martí i Pol. uns ciutadà castellà que hi vivia deia: "I quién coño es ese Martín Polo?. Ara va presidir la inauguració Pep Guardiola i el mateix ciutadà aplaudia com beneit.
0
Boletaire
Aquesta gent d'Estamos a Tiempo no sap que fer per ser cada dia una mica més impresentables.
0
qualsevol
Quina ma. de periodisme ha de sortir la foto del fdp, de Barraycoa a veure si la cara de vergonya que no en té.
0
alerta
Que prenguin vi de brik, escoltant la canço d'en Llac "La Gallineta" a veure com els hi queda el pap a aquesta panda
0
Pitu
Kiko. No volia dir nwgatiu. Volia dir que no es venen al super
0
xup
millor! aquest Sr. fa uns vins de collons, ja els conec de fa molt temps per cert el Antoni Basas i la dona varem obrir una vinateca a Barna basada amb els vins del Llach, per qui els volgui tastar, i que com a les caspanyes no saben de vi que no sigui riojitis o be riberitis, tot lo bo per nosaltres
0
Poble Lluís
tothom sap que sobreviu gràcies a la gran quantitat de vins que li compren els feixistes espanyols.
0
vits52
Aquests que parlen de boicot no acaben d'entendre que això té dues direccions i que moltes empreses espanyoles que venen a Catalunya no els interessa gens, ja que si n'hi ha en direcció contrària s'hauran de fotre.
0
Josep Xavier
Acabo de comprar 3 botelles,
0
Quim
Boicot?? Mai faré un boicot a un bon iberic, ni a un bon formatge, ni vi, ni pa, ni carn ni peix per el seu origen. A lo millor el boicot m'el fan a mi a causa del preu. Aquesta homenets no saben ni on es el Priorat i Porrera creuen que un Super on calmar els nervis dels seus fills.
0
Isaca
Que tontos son aquesta gent, ara de segur que en LLach ven més vi que mai. LI han fet publicitat gratuïta, jejeje
0
Francesc Oto
Doncs ara mateix faig una comanda
0
Manel St Joan
Llastima dels dineros gastará amb Cultura.perque ara vegem aquestes Burrades.No, na prenen.
0

envia el comentari